Cum poți câștiga o mașină în 2024?

Distribuie articolul unui prieten

Mașina este, probabil, una dintre cele mai utile lucruri pe care le putem cumpăra pentru a ne ușura viața cotidiană. Că mergi la muncă, la facultate, în vacanță sau într-o escapadă de weekend, automobilul este un obiect aproape indispensabil. Bineînțeles că se găsesc mereu alternative – transportul în comun sau împrumutul de la prieteni, dar niciodată nu o să ai acea senzație de a conduce mașina ta personală. Cu toate că, în ziua de azi, să ai o mașină nu e cine știe ce, să ai „acea” mașină, prin intermediul căreia să ieși în evidență, capabilă să întoarcă capul pe stradă, e un lucru senzațional!

Obține un raport ca să eviți afacerile proaste, ca să vinzi mai rapid, sau ca să afli dacă mașina ta este sigur de condus.

Află istoricul mașinii!

Dar ce te faci când nu ai bani să-ți iei mașina visurilor? Chiar dacă primul gând te duce la un credit sau la un împrumut, acest lucru este contraindicat. Unul dintre postulatele educației financiare de bază e să nu iei niciodată un credit pentru un bun care nu-ți aduce niciun venit activ sau pasiv, excepție fiind locuința, care e totuși indispensabilă. De exemplu, poți achiziționa un autovehicul în rate doar dacă îl poți „pune la treabă” și să facă bani pentru tine, acoperind cel puțin rata, piesele de schimb, taxele și impozitele, dar și un mic profit peste.

Vestea bună e că mai sunt și alte metode de a avea mașina mult dorită.

Iată mai jos 5 metode prin care poți, cu puțin noroc, să ai propria mașină, fără să depui prea mult efort:

  1. Participă la tombolele de cumpărături.

Marile magazine online și fizice, dar și companiile de băuturi alcoolice se întrec în modalități, care mai de care mai atractive, de promovare a produselor proprii, atât la intrarea pe piață a unui noi articol, cât și în vederea creșterii vânzărilor pentru o anumită marcă. La acest tip de tombolă, care are un premiu substanțial – ex. o mașină, cel mai des se practică instrumentul introducerii unui cod unic înscris pe ambalaj sau cel al înscrierii bonului fiscal pe pagina campaniei. Că e o doză de bere, un produs de igienă sau un articol de folosință îndelungată, ai șansa de a câștiga o mașină achitând doar o unitate de produs, deci o investiție extrem de mică.

  • Joacă la cazinouri

Poate nu știai dar cazinourile, în goana după creșterea numărului de jucători, folosesc din plin acest instrument de marketing. Industria gamblingului a înțeles că oamenii sunt foarte atrași de premiile consistente. Tocmai de aceea, în ultimul deceniu, promoțiile în bani, apartamente și mașini de lux au crescut exponențial. Și nu orice fel de mașini: super-car-uri de zeci și sute de mii de euro, modele luxoase râvnite de toți pasionații de automobilism. Tot ce trebuie să faci este să urmărești ce cazinouri oferă astfel de jackpot-uri în cadrul jocurilor practicate, a turneelor sau a extragerilor făcute. Următorul pas e să ți faci un cont în platformă și să începi să joci. Nu e vorba de mulți bani: unii norocoși reușesc să obțină marele premiu cu doar câțiva zeci de lei investiți! Adevărul e că nu știi niciodată când îți surâde Zeița Fortuna. Este important însă să citești atent regulamentul campaniei respective și să vezi ce trebuie să faci pentru a obține automobilul care ți-a atras atenția.

  • Implică-te în campaniile sociale/ecologice

Statul, dar și companiile private, au început să deruleze o sumedenie de campanii sociale, ecologice, de conștientizare. În 2024, cele mai vizibile și atractive campanii de acest fel vor fi cele din domeniul ecologiei, cum sunt cele privind prevenirea poluării, prin oferirea unui stimulent financiar consumatorilor de a returna ambalajele post-consum, în vederea reciclării. De exemplu, campaniile de informare cu privire la noul sistem de garanție-returnare vor domina următorii 3-5 ani această plajă a programelor de conștientizare socială din România. Pentru a participa la această campanie și a obține unul din premiile puse la bătaie, inclusiv o mașină, poți să o faci atât din perspectiva comerciantului care are la vânzare băuturi care se supun perceperii taxei garanție-returnare, cât și consumatorilor care returnează ambalajul la centrul de colectare. Practic, ești recompensat cu un super-premiu doar pentru că faci un lucru absolut civilizat și contribui, în acest fel, la diminuarea poluării cu plastic.

  • Alimentează cu carburant din benzinărie

Una dintre tombolele preferate ale companiilor de carburanți este cea în care marele premiu sau marile premii sunt formate din mașini. Până la urmă, e și de înțeles acest lucru! În fiecare an, deci și în 2024, marile benzinării din România vor uza de acest instrument de marketing pentru a atrage cât mai mulți clienți. De obicei, pentru a intra în tombolă și a câștiga premiu cel mare, trebuie să alimentezi de o anumită sumă de bani, cu unul dintre produsele petroliere comercializate. Bonul fiscal astfel emis trebuie înscris ulterior pe o platformă, prin completarea unui formular de concurs. Cu cât mai multe alimentări, cu atât șansele de a pleca acasă cu o mașină nouă, cresc.

  • Fă plățile online cu cardul bancar

Băncile, dar și marile companii de plăți utilizează din plin acest instrument de marketing pentru a atrage cât mai mulți clienți. Fie că este vorba de cardurile de credit, de debit sau de cumpărături, companiile oferă șansa obținerii unui mare premiu – bunuri imobiliare și autovehicule, doar prin achitarea cumpărăturilor folosind cardul emis de respectiva instituție financiară. Practic, nu ai de făcut mare lucru decât să vânezi aceste promoții și să începi să plătești cumpărăturile cu cardul respectiv. Folosindu-l de mai multe ori pe zi/pe săptămână, cresc șansele de obține marele premiu, fără absolut nicio investiție.

Iată, așadar, cel puțin 5 modalități prin care poți câștiga mașina mult dorită în acest an. Tu ce alte idei mai ai? Oricare ar fi ea, trebuie să crezi până la capăt și să nu te dai bătut. Deși o să ai mulți competitori, nu știi niciodată „de unde sare iepurele” și cine o să plece cu mașina acasă. Mult succes!

Distribuie articolul unui prieten
Vlad.F
Vlad.F

Vlad este pasionat de tot ce înseamnă industria auto. Scrie despre taxe și impozite, despre instrumente pentru pasionații auto, dar și despre autoturisme în mod general.

Articles: 101

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *