Cum transporți animalul de companie cu mașina? Regulile principale de transport pentru animalele de companie

Distribuie articolul unui prieten

Vizitele urgente la rude, prieteni sau chiar veterinar sunt momente în care animăluțul tău are nevoie să se simtă în siguranță. Trebuie să îi oferi acest sentiment făcându-l să se simtă confortabil, protejat și într-un mediu cât se poate de cunoscut pentru el. Fiecare schimbare bruscă de mediu și context, îți va face animăluțul să intre în alertă.

Cuprins

Obține un raport ca să eviți afacerile proaste, ca să vinzi mai rapid, sau ca să afli dacă mașina ta este sigur de condus.

Află istoricul mașinii!

De aceea este foarte important să îți amenajezi mașina astfel încât aceasta să poată oferi unui câine sau unei pisici, tot confortul de care are nevoie pe durata unei deplasări de lungă durată sau de scurtă durată.

În acest articol avem pentru tine câteva reguli esențiale pe care trebuie să le respecți atunci când îți transporți animalul de companie cu mașina. Ele pot fi aplicate și transportului animalelor în general așa că citește cu atenție!

Transportul în siguranță

Siguranța ar putea avea multe valențe pentru aceia dintre voi care citesc acum acest articol. Sub nicio formă nu oferi siguranță câinelui tău dacă în timp ce el țipă de sete, tu ești prea ocupat să dai rotiri gratuite la cine știe ce cazino preferi. Câștigurile sunt plăcute, dar nu ar trebui să amesteci câștigurile cu responsabilitatea animalului pe care îl iubești.

Siguranța transportului primează indiferent de animal, iar dacă aveai cumva impresia că în mașină animalul tău este în siguranță, te înșeli amarnic. Este imposibil ca animăluțul tău să fie în siguranță într-un vehicul unde există zeci de obiecte din plastic dur sau pe care el le-ar putea folosi pentru a-ți îngreuna condusul. Dacă nici nu a mai fost transportat cu mașina foarte des, este foarte posibil ca frica să se instaleze mai repede decât ai crede.

Prin urmare, trebuie să te asiguri că indiferent de cât de cuminte, obraznic sau ascultător este animalul tău, această situație de disconfort l-ar putea pune în gardă, făcându-l agresiv, speriat, agitat. Alte stări de genul acesta îl pun în pericol de accidentare, dar pun în pericol și siguranța ta în calitate de șofer.

Pentru a asigura transportul sigur al unui câine de orice talie, al unei pisici sau al unui animal de companie, trebuie să ai mereu cu tine o cușcă de transport dedicată speciei sale. Există multe accesorii pentru animale, protecții, pături, cuști sau distanțiere cu ajutorul cărora poți crea un spațiu sigur pentru animalul tău, chiar și în propria mașină de familie.

Cuști și scaune speciale

Pentru ca siguranța să fie la cote maxime și ca tu să îndeplinești toate condițiile și nevoile animalului tău de companie, trebuie să folosești o cușcă specială pentru rasa acestuia sau un scaun modificat astfel încât să ofere același nivel de siguranță pentru iubitul tău patruped. O cușcă de transport poate avea o mulțime de dimensiuni, prețuri și poate fi confecționată dintr-o mulțime de materiale mai sigure sau mai puțin sigure.

Având toate aceste criterii în minte, trebuie să alegi mereu ceea ce este mai potrivit pentru câinele tău. Vom folosi câinele drept exemplu deoarece este cel mai întâlnit animal de companie la care ne putem gândi, fiind astfel și cel pentru care se comercializează cele mai multe produse.

Atunci când vorbim despre confort în timpul transportului, ținem cont de lucruri foarte simple precum tala câinelui. Este la mintea cocoșului faptul că pentru un câine de talie mare nu vei folosi o cușcă destinată câinilor de talie mică. Acesta nu va avea suficient spațiu, va fi tensionat și va simți un disconfort.

Dacă drumul tău este și până la veterinar, vei ajunge la destinație deja cu un animal stresat, pregătit să facă viața mai grea tuturor celor implicați. Cuștile de portbagaj sunt printre cele mai recomandate pentru câinii de talie mare. Asta se datorează în principal faptului că au loc, le oferă un sentiment plăcut să fie doar ei prezenți în acel spațiu și nici nu vor fi tentați să se implice în acțiunile pe care tu le iei în timpul condusului.

Centuri de siguranță

Centura de siguranță nu este o soluție foarte utilizată în rândul deținătorilor de animale din România, dar este recomandată pentru cei care încearcă să își securizeze câinii cu zgarda prinsă de cușca în care sunt transportați.

În cazul unui impact, zgarda nu face altceva decât să rănească animalul. Astfel, o centură previne în cazul unui accident, ca animalul să fie aruncat în față, prin parbriz, etc. Riscurile ca acesta să se accidenteze grav sunt mult mai reduse. Păturile speciale pentru câini care se prind de tetiere sunt în același timp potrivite pentru aceștia deoarece îi țin liberi, în siguranță, iar în caz de impact, nu vor fi propulsați spre scaunele din față.

Concluzie

Animalul tău de companie merită tot ce este mai bun pentru el. Iar în calitate de stăpân, este de datoria ta să faci tot posibilul pentru a-i conferi același tratament de siguranță și confort pe care tu îl resimți. Deci, data viitoare când călătorești, vei avea mai multă grijă de animalul tău?

Distribuie articolul unui prieten