Proiect pentru Înmatricularea și Radierea Mașinilor Online

Distribuie articolul unui prieten

În curând, șoferii din România ar putea să-și înmatriculeze sau să-și radieze mașinile de acasă sau de la birou, datorită unei noi platforme online dezvoltate de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Proiectul, co-inițiat de MAI și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, este deja în faza de consultare publică și are ca scop eliminarea cozilor de așteptare la birouri prin furnizarea unui portal online pentru aceste operațiuni. Potrivit propunerii, MAI va dezvolta o platformă dedicată în termen de 6-12 luni de la adoptarea actului normativ.

Obține un raport ca să eviți afacerile proaste, ca să vinzi mai rapid, sau ca să afli dacă mașina ta este sigur de condus.

Află istoricul mașinii!

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat că acesta este un alt pas înainte în transformarea digitală a României, după lansarea platformei ghișeul.ro și a cazierului judiciar online gratuit. El a mai adăugat că se dorește oferirea unor servicii ușor accesibile și transparente, disponibile 24/7, pentru o experiență mai ușoară a cetățenilor.

După adoptarea actului normativ, MAI va dezvolta o platformă care va permite înmatricularea și radierea online a autovehiculelor, în primă fază pentru cele deja înmatriculate în România.

Acest proiect apare în contextul în care în 2022, în România au fost înmatriculate aproape 130.000 de autoturisme noi și peste 320.000 de mașini aduse din străinătate.

Distribuie articolul unui prieten