Polish auto – Tratamentul ideal pentru întreținerea mașinii tale

Distribuie articolul unui prieten

Ce este un polish auto?

Mașina este ,,bijuteria” standard a oricărui șofer, caz în care dacă aveți în posesie un autoturism și un permis de conducere, sigur v-a mai trecut prin minte întrebarea: ,,Cum îmi pot face mașina să arate ca nouă?” sau ,,Cum fac să scap de toate zgărieturile și vopseaua deteriorată?”, iar răspunsul la acestea în nici un caz nu este închiderea mașinii în garaj pentru a o proteja de factorii exteriori ce i-ar putea perturba frumusețea.

Cuprins

Obține un raport ca să eviți afacerile proaste, ca să vinzi mai rapid, sau ca să afli dacă mașina ta este sigur de condus.

Află istoricul mașinii!

Soluția este, de fapt, una singură și extrem de simplă: polish-ul auto sau detailing-ul auto.

Polish-ul auto nu este o operațiune foarte complicată – aceasta constă într-o curățare temeinică a vopselei vehiculului, prin care se realizează corectarea oricăror imperfecțiuni ale stratului transparent și apoi aplicarea unui strat de protecție ceramică cu rol de a apăra mașina de potențialii factori perturabatori viitori și pentru un adaos de strălucire intensă, operațiune ce ar putea face orice mașină să arate ca abia scoasă pe piață din fabrică.

Cât costă un polish auto?

Unii ar putea spune că sunt bani aruncați pe fereastră pentru un ,,moft trecător”, alții că este esențial să nu te prezinți pe carosabil cu mașina deteriorată. În orice caz, părerile sunt împărțite. Noi, echipa de la Automobile101.ro, însă suntem de acord și susținem că polish-ul auto este cel mai bun prieten al șoferului când vine vorba de îngrijirea mașinii.

Prețurile variază în funcție de pachetul pe care doriți să îl achiziționați (cu cât e mai scump pachetul cu atât include mai multe operațiuni), dar și de talia mașinii.

Vorbind în numere, un pachet standard ,,one step” prin care se îmbunătățește aspectul vopselei, se află undeva la 700lei. Un pachet ,,showroom” pentru o mașina de clasă medie (Audi A4, BMW Seria 3 etc) va ajunge undeva pe la 1000lei, dar poți beneficia de decontaminări cu argilă, garanție pe 12 luni, ceară și multe altele. Pachetul pentru mașini de talie mare, tip SUV, JEEP, limuzine S Classe, Seria 7, Audi A8 și altele asemenea, va putea produce o mică gaură în buget de 1600lei orientativ, pachetul asemănându-se ca beneficii cu cel pentru mașinile de talie medie, dar aici intervine diferența mărimii autoturismului care face diferența în ce constă timpul investit de lucrători și cantitatea de materiale folosite.

Acestea fiind în linii mari scorurile pentru îmbunătățirea aspectului exterior al mașinii, dar ne putem îndrepta atenția și spre interiorul acesteia. Există așadar și varianta de detailing auto pentru interior care presupune o curățare profundă în tot ce înseamnă tavan, bord, volan, mochete, dresing bază apă pentru bord, tapițerii etc, iar prețul acesteia ar varia în jurul sumei de 800lei.

De ce să fac un polish auto? Beneficii ale polish-ului auto:

Polish-ul auto prezintă numeroase beneficii, dar câteva dintre acestea ar fi:

 • Eliminarea zgârieturilor fine;
 • Ascunderea petelor;
 • Corectarea defectelor de vopsea;
 • Prelungirea duratei de viață a vopselei;

Cât ține un polish auto?

În teorie un polish auto ar trebui să reziste pe parcursul unui sezon întreg. În privința zgârieturilor, dacă sunt reparate de către profesioniști cu soluții de calitate, atunci ar trebui să fie eliminate permanent, nu doar acoperite temporar. Dacă aveți în vedere cerarea atât lichidă cât se poate și solidă, a mașinii, la distanțe de maxim o lună, puteți prelungi perioada de viață a polishului de până la un an.

Cel mai adesea, aspectul mașinii este stricat de curățarea necorespunzătoare în diferite spălătorii auto, deoarece:

 • Se utilizează soluție caustică pentru că este mai ieftină.
 • Apa folosită la clătire este nefiltrată, iar efectul este de ,,roadere” a caroseriei mașinii fiind prea dură pentru aceasta.
 • Lavetele cu care stergeți exteriorul pot fi prea aspre sau pot conține impurătăți dure și asta va duce dinnou la zgârierea stratului de protecție și periclitarea condiției vopselei.

De ce să apelezi la specialiști în detaling auto și să nu faci asta singur?

Ce e drept, unele lucruri ar trebui făcute de experții în domeniu și nu acasă, căci experții au o pregătire mult mai temeinică și adecvată decât oricine altcineva.

Pașii pentru realizarea unui polish auto sunt mulți și minuțioși:

 • Se spală mașina și se șterge
 • Se freacă cu un burete pentru decontaminare cu argilă care se înmoaie în apă și se trece peste întreaga caroserie
 • Se usucă mașina după care, cu o lavetă de microfibră se șterge iar caroseria, împreună cu un degresant compus din 50% alcool și 50% apă.
 • În continuare e nevoie de o mașină profesională de polishat, o pastă de polish și de un pad
 • Se aplică pastă de polish pe pad-ul atașat mașinii de polishat și se execută mișcări circulare pe caroserie urcând periodic treptele de viteză în funcție de gravitatea situației, după care cu o altă lavetă de microfibră se șterge excesul de pastă.
 • Ulterior se poate aplica și o protecție ceramică pentru acel efect de strălucire tip ,,oglindă” al mașinii.

După cum ați observat, procedura este una minuțioasă, maşinile prezintă diverse forme și spații greu accesibile iar pentru aplicarea presiunii corecte pe mașina de polish asupra caroseriei și cunoașterea căror produse și trepte de viteză revine în sarcina celor care cunosc acest domeniu în profunzime.

Alegerea unor produse greșite sau insistarea pe anumite zone cu mașina de polishat în mod excesiv ar putea duce la probleme mult mai grave pe termen lung precum deteriorarea permanentă a vopselei, caz în care banii dați pe produse vor fi pierduți.

Este de preferat investiția într-o sesiune profesională de polish decât încercarea ulterioară de a repara stricăciunile cauzate singur, acasa, dorind să salvezi o sumă mică.

Vrei să știi ce atelier de detailing auto recomandăm în orașul tău? Trimite-ne un e-mail la contact@automobile101.ro și vei primi un audit GRATUIT și sfaturi pentru cei mai buni profesioniști în detailing auto din orașul tău.

Distribuie articolul unui prieten
Vlad.F
Vlad.F

Vlad este pasionat de tot ce înseamnă industria auto. Scrie despre taxe și impozite, despre instrumente pentru pasionații auto, dar și despre autoturisme în mod general.

Articles: 97