Păreri BMW 320d 2005 Touring

Distribuie articolul unui prieten

În domeniul auto, anumite modele trec testul timpului, devenind repere de excelență atât în performanță, cât și în practicitate. BMW 320d 2005 Touring (E91) este o astfel de întruchipare a priceperii auto, îmbinând perfect experiența dinamică a condusului pentru care BMW este renumit, cu funcționalitatea versatilă a unui model touring.

Obține un raport ca să eviți afacerile proaste, ca să vinzi mai rapid, sau ca să afli dacă mașina ta este sigur de condus.

Află istoricul mașinii!

Istoria acestei serii de mașini

Povestea a început la Salonul Auto de la Geneva în primăvara anului 2005 unde această serie a fost prezentată ca succesor al legendarului BMW Seria 3 E46.

Pentru prima dată, cea de-a cincea generație a BMW Seria 3 a fost împărțită altfel decât variantele precedente în variantele sedan, touring coupe și decapotabil. Pentru prima dată fiecare a primit propria denumire de model (E90 – sedan, E91 – touring, E92 – coupé, E93 – decapotabil). 

La fel ca și predecesorii săi, sedanul (E90) a apărut pe piață pe 5 martie 2005 în aceeași ordine ca primul model din serie. În septembrie 2005 a fost introdusă versiunea break (E91) numită de BMW “Touring”.

Seria 3 coupe (E92) a apărut în septembrie 2006, iar decapotabilă (E93) a urmat în martie 2007. În timp ce ultimele două oferă patru locuri, sedanul și touring au fost construite cu cinci locuri.

Experiența personală cu acest vehicul

De-abia așteptam să împlinesc vârsta de 18 ani pentru a putea conduce mașina ce mă aștepta in parcare, un BMW 320d Touring 2005 achiziționat de părinții mei in anul 2016 pentru familie (de aici alegerea unei mașini cu o caroserie de tip “Break”), dar totodată își doreau o mașina care să atingă performanțe bune și să fie plăcută ochiului uman.

Din fericire, acest model reușea să satisfacă toate nevoile si dorințele alor mei.

Timpul a trecut și am ajuns si eu în ipostaza de major. Am obținut permisul de conducere cu brio și în sfârșit m-am aflat la volanul acestei mașini pe care o urmăream fascinat de mic copil datorită aspectului agresiv dar și a mărcii de care sunt pasionat, mai exact “BMW”.

La început mi-a fost greu să mă acomodez din cauza trecerii de la mașina de școală, o Dacia Logan 2019 cu un motor de 1.0 pe benzină, la mașina alor mei care avea un motor de 2.0 diesel ce dezvolta 163 de cai putere. Pentru un șofer începător era cu adevărat puternică, dar m-am împăcat repede cu ea datorită orelor petrecute in trafic dar și a ajutorului primit din partea tatălui meu. 

BMW-320d-2005-Touring-E91

Probleme pe care le-am întâmpinat pe parcurs

BMW 320d Touring 2005, fiind o mașină rapidă, îmi plăcea mult să o conduc deoarece sunt adeptul vitezei și de fiecare dată când ieșeam îmi puneam pofta în cui. Dar trebuia să fiu precaut din cauza tracțiunii pe spate, în special pe condiții meteo nefavorabile, pentru a nu pierde controlul mașinii.

Din fericire nu am întâmpinat evenimente neplăcute in trafic, dar începuseră să apară probleme la mașină ce țineau de mecanică precum scurgerea antigelului, defecțiuni ale alternatorului, pierderi de ulei etc.

La o scurtă verificare pe CarVertical din pură curiozitate, după câțiva ani de la achiziție, am aflat ca mașina avea kilometrii dați înapoi și daună totală in Germania. Ai mei la momentul acela nu au avut șansa să controleze acest lucru, dar pe această cale vreau să vă sfătuiesc să verificați mașina înainte de a o cumpăra pentru a vă scuti de probleme in viitor.

În ciuda acestui lucru și a vechimii, BMW 320d Touring 2005 și-a făcut treaba mai mult decât decent și per total am fost mulțumiți.

Informații privind consumul de combustibil

Despre consumul la BMW 320d Touring 2005 vă pot spune că nu stăteam mult timp cu banii in buzunar și trebuia să fac vizite relativ des la stațiile de alimentare pentru a mă putea plimba liniștit.

Totuși, acest lucru se datora și faptului că nu conduceam într-un mod foarte economic. Dacă mergeam in parametrii normali reușeam să scot un consum urban de 8,1 l/100km, iar extraurban 4,6 l/100km, ceea ce nu este foarte rău, având în vedere dimensiunea motorului.

Concluzie review BMW 320d Touring 2005

BMW 320d 2005 Touring este o mașină care merită cumpărată chiar și în anul 2023 din punct de vedere al raportului calitate/preț. Mașina reușește să satisfacă toate nevoile și dorințele unei familii privind spațiul, dar și ale unui șofer tânăr care își dorește o mașină performantă, atrăgătoare și nu doar un mod de transport fără personalitate.

*Păreri BMW 320d 2005 Touring (E91) este oferit de un membru al comunității Automobile101.ro, care a utilizat mașină o perioadă îndelungată.

Distribuie articolul unui prieten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *