Top 5 Mașini Noi Ieftine în 2024 care Își Merită Banii

Distribuie articolul unui prieten

În ziua de astăzi devine din ce în ce mai dificil să îți cumperi o mașină, mai ales că vedem constant la știri noile inițiative verzi și planuri pentru atingerea pragurilor de reducere a poluării. Dar mai mult decât atât, producătorii de mașini noi cât și comercianții de mașini second hand au tot crescut prețurile.

Obține un raport ca să eviți afacerile proaste, ca să vinzi mai rapid, sau ca să afli dacă mașina ta este sigur de condus.

Află istoricul mașinii!

Iar România fiind o țară în care majoritate oamenilor nu au o putere de cumpărare foarte mare, interesul pentru mașini noi ieftine este sporit.

Totuși, nu toate ofertele de mașini noi ieftine sunt foarte ok. Fără să dăm nume sau să denigrăm pe nimeni, cu toții care mai urmărim un pic piața auto am observat că mulți productori din sectorul economy încearcă să vândă cât mai mult mașini cu motoare prea mici, tot felul de combinații de reducere a noxelor care reduc din fiabilitate, ori mașini care au o predispoziție spre a se defecta.

Așadar, în acest articol vom expune 5 mașini noi ieftine care își merită banii în 2024.

Criteriile noastre au fost relativ simple. Am luat în considerare experiența utilizatorilor, aspectul, dotările și motorizarea în raport cu prețul.

Skoda octavia 2.0 TDI

Prima mașină care ne-a atras atenția este Skoda Octavia 2.0 TDI. Mașina arată extraordinar de bine și este lăudată de majoritatea celor care au deținut-o și o dețin. Totodată, are o valoare foarte bună la revânzare, și, din experiența cunoscuților, se revinde destul de rapid.

Pe linia de echipare Ambition, avem varianta de motorizare 2.0 TDI.

Chiar și în varianta cea mai ieftină, ai parte de: 

 • Climatronic în 2 zone
 • Jante aliaj 16” 
 • Volan multifuncțional piele
 • Senzori de parcare spate
 • Scaune față  încălzite
 • Pregătire telefon prin Bluethooth
 • Oglinzi electrice ajustabile și încălzite
 • Geamuri electrice față/spate
 • Faruri Basic LED
 • Blocuri Optice Spate Basic LED
 • Keyless GO

Acestea sunt numai dotările scoase în evidență la modelul Ambition, dar mașina are și alte dotări standard.

Pe motorizarea 2.0 TDI, ai parte de un motor cu o putere de 85 kW / 115 CP. 

Iar dacă lași culoarea, jantele și dotările la standard, primești o mașină destul de bine dotată, modernă, cu tot ce-ți trebuie ca șofer, la numai 26.779,76€.

Prețul nu e cel mai mic, dar e „cea mai multă mașină” pe care am găsit-o în banii ăștia, motiv pentru care e cap de listă în articolul nostru despre top 5 mașini noi ieftine în 2024 care își merită banii.

Suzuki Vitara Hybrid

Pentru cineva care își dorește o mașină SUV, spațioasă dar la un preț cât mai mic, soluția este la Suzuki cu modelul Vitara Hybrid.

Un an de zile m-am gândit personal să o cumpăr, dar am avut nenorocul să dau de un agent de vânzări cu care făcea o predare când m-a programat pe mine la o discuție, așa că nu am mai făcut nicio achiziție. 

La Suzuki Vitara Hybrid avem varianta Vitara MILD Hybrid 48V COOL 1.4 2WD la 19.310€, ce este accesibilă chiar și fără programul rabla. Chiar dacă pe site-ul Suzuki veți vede 15.810€, să aveți în vedere că prețul acela nu e de actualitate și încă nu se știe ce va fi concret cu programul Rabla, mai ales că s-au redus substanțial subvențiile.

Lăsând deoparte subvențiile, Vitara MILD Hybrid 48V COOL 1.4 2WD oferă la 19.310€ un motor de 1.4 benzină care este asistat puțin de un motor electric. Lucrul acesta reduce din consum la drum, dar e foarte util când vine vorba de pornire, start/stop și mers în coloană prin oraș.

La nivelul de echipare cel mai ieftin ai dotări precum:

 • FARURI MULTI-REFLECTOR CU LED cu reglare automată
 • Oglinzi electrice
 • Volan în 3 spițe cu comenzi
 • AFIȘAJ INSTRUMENTAR BORD 4,2” CU CRISTALE LICHIDE (LCD) COLOR
 • MUFĂ USB ÎN CONSOLA CENTRALĂ
 • AER CONDIŢIONAT CU REGLARE AUTOMATĂ
 • PILOT AUTOMAT ADAPTIV
 • SISTEM AUTO STOP & START MOTOR
 • SISTEM DE ASISTENȚĂ LA PORNIREA DIN RAMPĂ (HILL HOLD CONTROL)
 • FUNCŢIE DE ASISTARE LA FRÂNARE

Mai sunt și alte dotări, dar acestea ne-au atras atenția din toată lista. În principal și Suzuki Vitara este o mașină ieftină nouă care merită cumpărată. Totuși, trebuie să precizez că din cât am apucat să mă uit la Suzuki Vitara pe viu, mi s-au părut chederele cam prost puse și plasticul de la interior de o calitate mai scăzută.

Totuși la nivelul acesta de preț, Suzuki Vitara este un mini SUV excelent care se pretează la mersul prin oraș. Mașina oferă aproape toate avantajele unui automobil modern și beneficiază de reducerile asociate mașinilor hybrid.

Suzuki S-Cross

Încă o mașină de la Suzuki care nu poate lipsi dintr-un top de mașini ieftine noi care merită cumăpărate este Suzuki S-CROSS MILD HYBRID 48V COOL 1.4 2WD la 21420€.

Înainte, cu rabla pleca de la 17920€, dar anul acesta fiind situația așa cum este, mai bine vă faceți planul direct cu 21420€.

Ei, odată ce am vorbit despre Suzuki Vitara, nu prea avem multe de adăugat la Suzuki S-Cross.

Totuși, personal, îmi place mai mult dsignul de la S-Cross, pare mai elegant și cu îmbinările mai atent făcute. Dar o diferență de calitate pe care am remarcat-o instant au fost chederele. Dacă la Vitara mi s-au părut cam prost puse, la S-Cross erau puse foarte bine.

Volkswagen Taigo

Din 2020 Volkswagen a început să ofere modelul Taigo, iar în 2024, Taigo Life 1.0 TSI la 20.660,78 €, e una din cele mai bine dotate mașini ieftine noi disponibile pe piața din România.

Modelul Taigo este un crossover SUV, relativ încăpător pe interior, cu un design modern și dimensiuni potrivite pentru a fi folosit în oraș fără dificultate.

Personal, nu sunt fanul mașinilor cu motoare sub 1.4 din considerente de fiabilitate. Totuși, pentru dimensiunile lui Taigo, motorul 1.0 TSI de 70 kW / 95 CP pare să facă față. Dar, concluzia finală o vom trage peste vreo câțiva ani când vom ști cât rezistă în timp.

Momentan, o includem în topul nostru pentru că la prețul de 20.660,78 €, mașina este destul de bine dotată atât pe partea de siguranță cât și pe partea de multimedia.

Ai niște senzori de frânare, asistență la rampă, ai un computer de bord și sistem multimedia, sistem start-stop si sistem de franare cu recuperarea energiei și multe alte dotări care oferă confort unei mașini moderne. 

VW T-Cross

Ultimul vehicul din topul nostru de mașini noi ieftine care își merită banii este noul T-Cross Base 1.0 TSI la 19.636,19 €. Mașina este din 2024, deci nu e prea testată. Totuși, am observat că T-Cross e un Taigo cu o caroserie remodelată, mai mică în lungime și lățime, dar cu 58 cm mai înalt.

Aici e vorba de o preferință personală. Fiind ceva mai înalt, aș fi preferat ca taigo să aibă plafonul mai sus cu o idee. 

E clar că T-Cross nu va avea aceeași aerodinamică, dar majoritatea dintre noi conducem cel mai mult în oraș și nici nu e de parcă se înghesuie autostrăzile pe la noi.

Citetște și Cum poți câștiga o mașină în 2024!

Distribuie articolul unui prieten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *