Ce trebuie să știi despre difuzoare, subwoofer și boxe auto?

Distribuie articolul unui prieten

Vrei să ai parte de un upgrade al sistemului audio al mașinii tale? Dacă da, ești invitat să citești în continuare, iar dacă nu ești încă familiarizat cu noțiunea de ,,sistem audio auto”, ,,subwoofer auto” ori ,,boxe și difuzoare auto”, probabil e timpul să descoperi ceva ce te-ar putea face să îți iubești autoturismul de zece ori mai mult.

Venim la tine cu explicații, recomandări, exemple de modele și răspunsuri la toate întrebările despre sistemul audio al autoturismului tău și cum ar putea fi acesta îmbunătățit, fără a îți afecta nici cablajul mașinii, nici portofelul.

Obține un raport ca să eviți afacerile proaste, ca să vinzi mai rapid, sau ca să afli dacă mașina ta este sigur de condus.

Află istoricul mașinii!

În ce constă sistemul audio al unei mașini?

Experiența de care beneficiezi în momentul în care ești la volanul autoturismului tău nu ar putea fi completă fără sistemul audio. Fie că e vorba de calitatea sunetului de care nu ești mulțumit în momentul în care îți asculți piesele preferate sau radio-ul, fie că volumul sau bas-ul nu sunt pe gustul tău, ori din orice motive ai dori să îți îmbunătățești modul în care se transmit sunetele prin boxele mașinii tale, acest lucru este realizabil doar cu sistemul audio încorporat automobilului.

Un sistem audio complet constă în:

 • Difuzoare auto – unul dintre componentele cele mai importante componente, difuzorul auto poate schimba complet ambientul mașinii tale, de aceea trebuie analizate detaliile înaintea achiziționării. Sunt șanse mari să necesiți și un amplificator pentru a putea aduce difuzorul la capacitatea maximă. Ți le recomandăm pe cele din gama HERTZ, AUDISON și Deaf Bonce, fiind branduri calitative și de renume.
 • Subwoofere – responsabil cu boost-ul bass-ului și echilibrarea frecvențelor sonore, subwoofer-ul s-ar putea să îți facă tabla mașinii sp tremure (dar știm cu toții cât de plăcut e sentimentul). Mare atenție, totodată, să coincidă cu amplificatorul, deoarece dacă acestea nu sunt compatibile în privința puterii și impedanței, rezultatul obținut s-ar putea să fie dezamăgitor.
 • Amplificatoare – piesa care intensifică calitatea sunetului și semnalul primit de la unitate și îl transmite apoi spre difuzoare este amplificatorul. Difuzorul, subwoofer-ul și amplificatorul conlucrează în permanență întrucât amplificatorul oferă dinamica difuzoarelor și puterea subwoofer-ului, deci mare atenție la selectarea lor, deoarece trebuie să se îmbine perfect precum niște piese de puzzle.
 • Pachete de bass – vibrațiile și boost-ul de adrenalină și energie, momentul când la semafor, aceste lucruri nu ar fi posibile fără un pachet de bass puternic dezvoltat. Pachetul de bass este alcătuit din subwoofer, amplificator și kit de cabluri (scopul pachetului? Să fie toate componentele compatibile ca să nu te mai chinui să le vânezi și testezi până reușești să îl descoperi pe cel ideal)
 • Playere auto – de asemenea cu un rol important, player-ul auto oferă accesibilitatea și calitatea audio într-un timp mai scurt.
 • Insonorizarea auto – compus din trei straturi: vibro absorbant, termo absorbant și fono absorbant, un insonorizant calitativ reglementează confortul și crește performanța acustică, caz în care vă recomandăm brand-ul ,,Standartplast”.

Difuzoare Auto Dedicate

Prin ,,difuzoare auto dedicate”, se înțeleg difuzoarele auto create special pentru a se mula pe un anumit model de mașină, compatibilitatea între marcă și piese fiind esențială eficienței la cote maxime. Așadar, în rândurile ce urmează avem câteva modele de difuzoare auto dedicate diverselor mărci dintre cele mai comercializate:

Difuzoare Auto Dedicate BMW – cu posibilitate plată în rate

Difuzoare Auto Dedicate BMW nu afectează garanțiile mașinilor BMW, deoarece sunt special concepute pentru a înlocui perfect sistemele OEM. Prețurile acestora pornesc de la aproximativ 900 Lei și pot ajunge până la 8.989 Lei (dacă este să ne raportăm la pachetele complete de system audio Plug&Play Audison)

 • Cel mai bun subwoofer Audison dedicat BMW
  Subwoofer Auto Audison Prima dedicate BMW

  Subwoofer Audison Prima dedicat BMW

 • Cel mai bun subwoofer Steg dedicat BMW
  SUBWOOFER AUTO STEG BM8 DEDICAT BMW, 2 OHM, 150W RMS

  Subwoofer Auto Steg dedicat BMW

 • Cele mai bune difuzoare Steg dedicate BMW
  DIFUZOARE AUTO STEG DEDICATE BMW BMX45C, SET SISTEM 2 CAI, 50W RMS

  Difuzoare Steg dedicate BMW

Difuzoare Auto Dedicate Mercedes

La fel ca în cazul modelelor Dedicate BMW, Difuzoare Auto Dedicate Mercedes au scopul de a nu afecta garanțiile mașinilor Mercedes, același lucru aplicându-se și celor de tip Volkswagen, Toyota și așa mai departe.

Sistemele audio ale mărcilor de mașini Mercedes sunt printre cele mai performante sisteme din fabrică, de pe piață.

În cazul celor Mercedes prețurile variază de la 320 Lei până la 3.000-4.000 Lei.

 • Cel mai bun difuzor Match Dedicat Mercedes Benz
  DIFUZOR AUTO MATCH DEDICATE MERCEDES BENZ UP S4MB CTR

  Difuzor Auto Match Dedicat Mercedes Benz

 • Cele mai bune Tweetere Steg Dedicate Mercedes
  TWEETERE AUTO STEG DEDICATE MERCEDES BENZ BZ 25, 25 W RMS

  Tweetere Auto Steg Dedicate Mercedes Benz

 • Cele mai bune difuzoare Steg dedicate BMW
  DIFUZOR CENTRAL STEG DEDICAT MERCEDES BENZ BZ 40C, 30 W RMS

  Difuzor Central Steg dedicat Mercedes Benz

Difuzoare Auto Dedicate Volkswagen

Difuzoare Auto Dedicate Volkswagen au un preț de aproximativ 790 Lei iar în cazul pachetelor complete, de aproximativ 3.000 Lei:

 • Cel mai bun difuzor Awave Dedicat Volkswagen
  DIFUZOARE AUTO AWAVE DEDICATE VOLKSWAGEN AW V650C

  Difuzor Auto Awave dedicat Volkswagen

 • Cel mai bun pachet de difuzoare Hertz Uno dedicate VW
  PACHET DIFUZOARE AUTO HERTZ UNO DEDICAT VOLKSWAGEN AMAROK (2010-2020)

  Pachet Difuzoare Hertz Uno
  Dedicat Volkswagen

Difuzoare Auto Dedicate Toyota

Difuzoare Auto Dedicate Toyota  au un preț cuprins între 730 Lei și aproximativ 2.500 Lei pentru pachetele integrale de system audio Plug&Play Awave:

 • Cel mai bun difuzor Awave Dedicat Toyota AW T650
  DIFUZOARE AUTO AWAVE DEDICATE TOYOTA AW T650C

  Difuzor auto Awave Dedicat Toyota AW T650

 • Cel mai bun difuzor Awave Dedicat Toyota AW T650-C

  Difuzor Awave Dedicat Toyota AW T650-C

 • Cele mai bun sistem audio Plug&Play Toyoda
  PACHET SISTEM AUDIO PLUG&PLAY AWAVE DEDICAT TOYOTA + AMPLIFICATOR

  Pachet Sistem Audio Plug&Play AWave Dedicat Toyota

Branduri de boxe auto:

Piața actuală vine cu o plajă destul de bogată de opțiuni în ce privește firmele și modelele oricărei categorii de produse, inclusiv în industria auto și, de asemenea, a boxelor destinate automobilelor. Așadar, vom lista mai jos 10 branduri de boxe auto dintre cele mai bune în ce privește raportul calitate-preț:

Un alt aspect destul de important de menționat este că nu este necesară deplasarea până într-un service sau magazin de produse auto specializat, aceste piese putând fi achiziționate online. Totuși, trebuie montate de un specialist în domeniu, lucru pentru care vă sfătuim să vă deplasați la un service auto.

Avantajele unui pachet de sistem audio auto Plug & Play

Dacă nu te convinge doar un difuzor sau un subwoofer auto și simți că vrei mai mult, că este loc de mai bine, este cazul să afli mai multe despre inovația în industrie numită : Plug & Play. Decizia evoluării la un asemenea sistem trebuie să fie una bine documentată în prealabil, motiv pentru care aducem informația la tine.

Așadar, un prim detaliu necesar de cunoscut cu privire la sistemele Plug & Play este faptul că ele vin complet echipate, cu toate piesele necesare sistemului audio și se integrează complet în componența mașinii tale, fără a fi nevoie de alte modificări ori a interveni pe cablajul mașinii.

Din ce este compus un asemenea pachet?

Difuzoarele Plug & Play sunt alcătuite din: difuzoare centrale, față și spate, amplificator, subwoofere, conectică dedicate. (componentele pot varia în funcție de marca mașinii)

Desigur, prețul e mai piperat în cazul lor, după cum am menționat și în exemplele de difuzoare audio dedicate, mai sus, dar pentru toate componentele dedicate și complementare care se completează reciproc într-o armonie complete, prețul lor este unul motivat și reprezintă o investiție cinstită.

Difuzoarele, dacă sunt profesionale, oferă un sunet clar, natural, limpede și redat cu acuratețea timbrului pe care o caută oricine, indiferent melodia care rulează. Subwoofer-ele, responsabile de bass și amplificatoarele care obțin și maximizează intensitatea sunetului curat, nedistorsionat de către player, toate acestea ar putea crea confortul acustic ideal în mașină cu un pachet Plug&Play.

Două dintre brandurile de renume în lumea sistemelor Plug&Play sunt cele de la Audison și Audiotec Fischer. Tehnologia de proiectare și sistemul de configurație al fiecărei componente promite o fiabilitate crescută în timp și în utilizare excesivă. Materialele utilizate sunt de calitate profesională.  Iar când vine vorba de montaj, acesta a fost special gândit pentru a nu interveni pe cablajul mașinii, astfel nu afectează garanția din fabrică.

Totuși, cel mai important avantaj, dincolo de claritatea sunetului și posibilitatea de a face caroseria mașinii să tremure datorită bass-ului, îl constituie faptul că vă este protejată garanția autoturismului, iar asta pentru că se adaptează perfect sistemului din fabrică. La montaj, conectarea între sisteme este legată în mod direct de cablajul din fabric al mașinii, motiv pentru care nu este atinsă integritatea sistemului.

Din nou, recomandăm apelarea la specialiști pentru montare.

Distribuie articolul unui prieten
Vlad.F
Vlad.F

Vlad este pasionat de tot ce înseamnă industria auto. Scrie despre taxe și impozite, despre instrumente pentru pasionații auto, dar și despre autoturisme în mod general.

Articles: 97