Top 7 Jante Audi Din România

Distribuie articolul unui prieten

Aspectul chiar contează? Tot ce e posibil. Dacă e să discutăm despre mașina pe care o conduci, modul în care vehiculul arată poate spune multe despre tine. Evoluția continuă a componentelor mașinii are rolul de a oferi atât performanță, cât și estetică superioară vehiculelor.

Deși subestimate în majoritatea timpului, jantele – pe lângă rolul esențial de a susține anvelopele – sunt acele inele metalice care au un impact ridicat asupra eficienței, performanței și aspectului mașinii. Vrei să afli care sunt cele mai bune jante Audi din România? Atuncă o privire asupra topului realizat de noi!

Obține un raport ca să eviți afacerile proaste, ca să vinzi mai rapid, sau ca să afli dacă mașina ta este sigur de condus.

Află istoricul mașinii!

Jantă Hybrid Alcar Audi A3(8P)

Jantă Hybrid Alcar Audi A3(8P)

Jantă Hybrid Alcar Audi A3(8P)
 • Tip jantă: aliaj;
 • Lățime: 6.5 inch;
 • Diametru: 16 inch;
 • Număr găuri prindere: 5.

Grupul ALCAR este lider pe piața din Europa, în anul 2009 reușind să inoveze tehnologia jantelor prin crearea unui model hibrid care îmbină avantajele unei roți de oțel cu cerințele de proiectare și design al celor realizate din aliaj.

Janta Hybrid Alcar Audi A3(8P) reprezintă o soluție atât pentru propria mașină, cât și pentru operatorii de flote. Prețul acestora este unul avantajos, adaptabilitatea la condițiile de iarnă fiind unul dintre avantajele principale. Oțelul din care sunt alcătuite și designul atrăgător asemenea celor din aliaj dau o notă de unicitate și estetică ridicată mașinii, asigurând performanță și siguranță pe carosabil. De asemenea, acest model dispune de un certificate TÜV și etichetă ”Swiss Made” care să asigure calitatea superioară a jantelor.

Jantă oțel ALCAR 6.5×16 5/112/46

Jantă oțel ALCAR 6.5×16 5/112/46

Jantă oțel ALCAR 6.5x16 5/112/46
 • Tip jantă: oțel;
 • Lățime: 6.5 inch;
 • Diametru: 16 inch;
 • Număr găuri prindere: 5.

ALCAR Stahlrad este lider pe piața din Europa în sectorul aftermarket pentru jantele din oțel. Datorită parteneriatelor strategice cu producători de top la nivel global și a capacităților de producție interne, se bucură de popularitate în rândul clienților din acest segment.

Ambrosetti Ruote SA este fabrica de jante din oțel a grupulu ALCAR. Impresionant este capacitatea de producție pe care o are: peste 2 milioane de jante anual. Acest lucru îi permite să acopere o parte important a pieței și a volumului total de vânzări. Metodele de lucru și de producție flexibile le permit celor de la ALCAR să satisfacă nevoile pieței aftermarket în mod constant, în ciuda fluctuațiilor înregistrate pe termen scurt.

Jantă aliaj DEZENT TZ

Janta aliaj DEZENT TZ

Janta aliaj DEZENT TZ
 • Tip jantă: aliaj;
 • Lățime: 6 inch;
 • Diametru: 15 inch;
 • Număr găuri prindere: 5.

Acest model de jantă este potrivit unei game variate de vehciule, evidențiindu-se prin design și durabilitate. Se caracterizează prin spițe duble și capacitatea de a suporta sarcini mari, devenind astfel o opțiune modernă și universală. Totodată, janta de aliaj Dezent TZ are o distribuție echilibrată a spițelor cu o zonă centrală adâncită, lac protector pe suprafața jantei (rezistentă inclusiv la sare/ alte materiale antiderapante utilizate în sezonul rece). 

Jantă aliaj Ats Streetrallye

Jantă aliaj Ats Streetrallye

Janta aliaj Ats Streetrallye dark-grey 6x15 5x100 et38
 • Tip jantă: aliaj;
 • Lățime: 6 inch;
 • Diametru: 15 inch.
 • Număr găuri prindere: 5.

ATS este brandul premium al Superior Industries Germania, având o experiență de peste 50 de ani în domeniul Motorsport. Stilul si stabilitatea sunt cuvintele potrivite pentru a descrie brandul ATS, jantele realizate având metode de producție eficiente, performanțe tehnice semnificative, design elegant și prețuri competitive.

Calitatea jantelor din aliaj ATS se confirmă prin certificările germane pe care le deține: TUV/ KBA / ECE / ABE. Totodată, pentru cursele DTM din Germania, ATS este sigurul furnizor de jante.

Jantă oțel ALCAR Audi

Jantă oțel ALCAR Audi

Janta otel ALCAR Audi A4 B8/A4 Facelift, Black,
 • Tip jantă: oțel;
 • Lățime: 7 inch;
 • Diametru: 16 inch;
 • Număr găuri prindere: 5.

Menționat anterior, ALCAR este specializat în realizarea și distribuirea jantelor de oțel și aliaj, fiind lidel pe piața aftermarket în Europa. Jantele lor sunt certificate sib standardele stricte de calitate – TUV și KBA. Ea este omologată pentru marca de vehicule AUDI, modelele A4, S4, RS4 Avansat.

Jantă aliaj DEZENT TA silver

Jantă aliaj DEZENT TA silver

Jantă aliaj DEZENT TA silver
 • Tip jantă: aliaj;
 • Lățime: 6.5 inch;
 • Diametru: 16 inch;
 • Număr găuri prindere: 5.

Designul caracterizat de muchiile ascuțite și spițele duble oferă o impresia unei rulări continue a jantei. Dinamic și robust, acest model este potrivit modelului Audi Q3. Datorită tehnologiilor utilizate, janta DEZENT TA silver este compatibilă cu senzorii de presiune și asigură siguranța și performața pe carosabil, inclusiv în condiții de iarnă.

Jantă aliaj DEZENT TZ graphite

Jantă aliaj DEZENT TZ graphite

Jantă aliaj DEZENT TZ graphite
 • Tip jantă: aliaj;
 • Lățime: 6.5 inch;
 • Diametru: 16 inch;
 • Număr găuri prindere: 5.

Janta DEZENT TZ graphite este o jantă universală, cu un design modern, potrivită pentru x vehicule. Estetica sa este una impresionantă, având spite duble, fiind de asemena capabilă să reziste la sarcini mari. Și acest model dispune de rezistență pe parcursul anului, lacul protector exterior fiind o barieră pentru sarea și materialele antiderapante utilizate pe timp de iarnă. Janta este compatibilă cu utilizarea senzorilor de presiune.

Cum să alegi cele mai bune jante pentru Audi?

Jantele cu care mașina este echipată au influențe asupra aspectului estetic al mașinii, al manevrabilității și al nivelului de consum al combustibilului. Iată câteva caracteristici pe care să le urmărești atunci când îți alegi jantele potrivite:

 • Dimensiunile și specificațiile jantei: în acest caz se observă codul inscripționat pe jantă – exemplu: 8.00(lățimea interioară) x R18(diametrul în inch) 5(prezoane)/108(cidra PCD în mm)/40(ET-ul în mm)/71,6(CB-ul în mm); pot fi achiziționate jante cu o diferență de maxim 1-2 inch dar nu mai multe deoarece vor apărea probleme la sistemul de frânare și consum de combustibil;
 • Numărul PCD: prescurtat de la „Pitch Circle Diamater”, se referă la diametrul cercului care ar intersecta punctul central al orificiilor de pe jantă;
 • Numărul ET: o altă prescurtare, de data aceasta de la „Einpress Tiefe” face referire la spațiul măsurat de la exteriorul jantei, la nivelul planului orizontal, până șa suprafața de contact cu fuzeta vehiculului. Pe scurt, acest indicator arată dacă janta va ieși înafara caroseriei (ET mai mare) sau va rămâne în interior (ET mai mic). Este cunoscut și sub denumirea de „offset” și este de preferat ca valoarea acestuia să fie zero pentru o potrivire perfecta a jantei;
 • Numărul CB: acesta arată dimensiunea orificiului central al jantei care intră pe butucul vehiculului. Este recomandat ca dimensiunile celor două componente să coincide însă, dacă modelul jantelor are un CB mai mare, se pot folosi inele de centrare mai mari;
 • Materialul de fabricație: vorbim despre aliaj(aluminiu, magneziu, etc) sau oțel. Cele din aliaj sunt mai rezistente și pot fi retușate în caz de lovituri;
 • Numărul de găuri de prezoane: numărul de găuri de prindere a jantei de fuzetă trebuie să fie identic atât pe mașină cât și pe jantă. De asemenea, trebuie avut în vedere și numărul PCD.

De unde sa iau jante pentru Audi? – de la Janta.ro!

Janta.ro este unicul impotator official al janelor marca ALCAR – lider European în producția de jante aftermarket. Spațiul de depozitare impresionant din România numără nu mai puțin de 50.000 de jante, astfel oferind siguranța existenței produselor în stoc. Janta.ro oferă o gamă variată de jante de aliaj: AEZ, DEZENT, DOTZ, jante de oțel Alcar Stahlrad și chiar jante hibride și off-road.

Marca DEZENT – jantele acestei mărci sunt apreciate pentru calitatea și prețul competitive. Cei de la Dezent reușesc să vină în sprijinul nevoilor șoferilor care sunt în căutarea creșterii performanței și îmbunătățirea esteticii mașinii.

Marca AEZ – produsele de înaltă calitate și design inovator au transformat AEZ în lider european în jantele aftermarket. Prioritatea mărcii o reprezintă calitatea, fiind supuse unor teste riguroase și certificare TUV.

Marca DOTZ – designil nonconformist și dinamic sunt aspecte ce îi atrag pe pasionații auto și specialiștii în tuning. Jantele mărcii DOTZ sunt supuse constant controalelor de calitate, optimizarea estetică a automobilelor fiind una dintre preocupările principale ală mărcii.

Sfaturi pentru folosirea corectă și întreținerea jantelor din aliaj la Audi

 1. Curățarea jantelor de impurități: este necesară realizarea acestei activități periodic însă nu cu soluții abrazive care să distrugă straturile superioare ale jantelor.
 2. Rectificarea jantelor de aliaj: este recomandată evitarea pe cât posibil a loviturilor sau contactul cu bordurile pentru a preveni deteriorarea jantei.
 3. Utilizarea produselor de protecție: împotriva coroziunii jantelor pot fi folosite sigilii speciale sau ceară, aplicarea acestor soluții făcându-se în service-urile specializate.
 4. Stocarea corespunzătoare: dacă te încadrezi în categoria șoferilor care schimbă jantele în funcție de anotimp, asigură-te ca jantele sunt depozitate într-un loc ferit de umiditate și răcoros.
Distribuie articolul unui prieten
Vlad.F
Vlad.F

Vlad este pasionat de tot ce înseamnă industria auto. Scrie despre taxe și impozite, despre instrumente pentru pasionații auto, dar și despre autoturisme în mod general.

Articles: 97