TOP 5 cele mai bune anvelope de iarnă ❄

Distribuie articolul unui prieten

Alegerea dintre cele mai bune anvelopele de iarnă (specializate) și anvelopele all-season reprezintă una dintre cele mai dese probleme pe care o au șoferii noștri, deoarece condițiile iernii și stilul de șofat se schimbă în timpul anotimpului rece. Comoditatea și economia de bani sunt câteva motive pentru care multe persoane aleg să folosească anvelopele all-season, în ciuda faptului că mult mai sigure ar fi cele specializate, destinate anotimpurilor calde și celor reci. Dacă totuși, vrei să alegi un set de anvelope specializate, de iarnă, noi, dar la preț de buget, noi îți recomandăm articolul nostru: Top 7 cele mai ieftine cauciucuri de iarnă noi.

SIDENOTE: Vezi articolul nostru cu cele mai bune anvelope de iarnă 205 55 R16

Preferi Video? We Got you:

Obține un raport ca să eviți afacerile proaste, ca să vinzi mai rapid, sau ca să afli dacă mașina ta este sigur de condus.

Află istoricul mașinii!

Ghidul tău atunci când alegi cele mai bune anvelope de iarnă în 2023

Dacă multitudinea de anvelope de pe piață te derutează și nu știi care sunt cele mai potrivite pentru mașina ta, ei bine, noi am pregătit un scurt ghid care îți va sări în ajutor!

Sunt multe aspecte pe care trebuie să le iei în considerare, așa că aruncă un ochi mai jos.

Materiale și compuși

O mare parte dintre anvelopele de iarnă sunt făcute din compuși specializați ai benzii de rulare și prezintă design-uri avansate ale acesteia, care ajută la asigurarea unei tracțiuni superioare și a distanței de oprire.

Testele asupra diferitor tipuri de anvelope au arătat că, având condiții de zăpadă, vehiculele echipate cu anvelope de iarnă tind să aibă o tracțiune și o manevrabilitate mai bune la temperaturi scăzute. Compusul acestora își menține flexibilitatea, ceea ce oferă o aderență sporită pe gheață sau zăpadă.

Condiții de drum

Dacă traseele pe care conduci prezintă multe dealuri sau zone abrupte, vei avea nevoie de niște anvelope care să prezinte o aderență sporită și un control foarte bun. Zăpada, gheața și poleiul reprezintă un pericol atunci când conduci atât pentru tine, cât și pentru cei din jur, iar un factor care te poate salva sunt anvelopele de iarnă de bună calitate.

Condițiile Meteo

În cazul în care locuiești într-o zonă în care temperatura este constant sub 45F / 7,2°C sau doar conduci într-un astfel de loc, unde și condițiile de iarnă sunt dificile, atunci este necesar să optezi pentru anvelope de iarnă. Acestea îți vor oferi o aderență potrivită provocărilor venite odată cu anotimpul rece.

Performanță

Atunci când îți cumperi anvelope de iarnă, ține minte că abilitățile de pornire, oprire și virare ale mașinii se reduc considerabil la cantitatea de tracțiune pe care pneurile o pot oferi pe drumuri înzăpezite sau înghețate.

TOP cu 5 cele mai bune anvelope de iarnă

Anvelopa Michelin Pilot Alpin PA4cele mai bune anvelope de iarna

Anvelopa Michelin Pilot Alpin PA4

Anvelopa-Michelin-Pilot-Alpin-PA4.webp
 • Zgomot: 75 dB
 • Clasa E de consum
 • Garanție până la 50.000km

Michelin Pilot Alpin Pa4 au foarte mari șanse să fie printre cele mai bune anvelope care s-au construit vreodată. Oferă o aderență și niște performanțe excelente pe absolut orice tip de carosabil.

În timpul mersului, anvelopele produc un zgomot de aproximativ 75 de decibeli. Nu este cea mai mică valoare înregistrată, dar cu siguranță nici zgomotoase nu sunt. Ele nu contribuie la scăderea consumului de combustibil, fiind încadrate în clasa E. Menționăm faptul că Michelin oferă o garanție de până la 50.000Km pentru acest model.

Pentru mai multe informații legate de performanța acestor anvelope, îți recomandăm să arunci o privire pe acest site.

Anvelopa Dunlop Winter Sport 5

Anvelopa Dunlop Winter Sport 5

Anvelopa-Dunlop-Winter-Sport-5-1.webp
 • Scor zgomot la interior 99.6/100
 • Scor rezistență la rulare 98/100
 • Scor frânare pe zăpadă 96.4/100

Anvelopa Dunlop Winter Sport 5 este proiectată să asigure protecția necesară pentru drumuri neprevăzute de iarnă, oferind o aderență laterală excelentă pe suprafețe alunecoase și cu o performanță sporită pe drumuri acoperite de zăpadă.

Acestea nu produc un zgomot mare în interior (99,6%), au o rezistență foarte bună la rulare (98%), frânează bine pe zăpadă (96,4%) și, luând în considerare toate anvelopele din acest top, cele de la Dunlop Winter Sport 5 sunt cele mai bune în ceea ce privește manevrarea pe zăpadă (100%).

Pentru mai multe informații legate de performanța acestor anvelope, îți recomandăm să arunci o privire pe acest site.

Anvelopa Continental Winter Contact TS870P

Anvelopa Continental Winter Contact TS870P

Anvelopa-Continental-Winter-Contact-TS870P.webp
 • Zgomot: 72 dB
 • Clasa C de consum
 • Aderență pe teren umed Clasa B

Anvelopele Continental Winter Contact TS 870 oferă o aderență foarte bună atât pe teren umed, cât și pe teren uscat. De aceea ele asigură eficiență în ceea ce privește consumul de combustibil și excelează când vine vorba de zgomotul produs la contact cu zăpada.

Testele au demonstrat că din punct de vedere al economiei de combustibil (FE), aceste anvelope fac parte din clasa C (cu 94 V), iar din punct de vedere al aderenței pe teren umed (WG) fac parte din clasa B.

Pe de altă parte, zgomotul produs (N) este de 72 decibeli. În ultima perioadă, Continental a evoluat impresionabil, iar prețul pe care îl propune este unul mediu.

Pentru mai multe informații legate de performanța acestor anvelope, îți recomandăm să arunci o privire pe acest site.

Anvelopa Bridgestone LM001

Anvelopa Bridgestone LM001

cele-mai-bune-anvelope-de-iarna-Anvelopa-Bridgestone-LM001-195.webp
 • Indice viteza: H
 • Clasa eficienta consum: C
 • Clasa aderenta pe suprafete umede: B

Această serie de anvelope face posibilă aplicarea striațiilor 3D, echilibrând rigidizarea profilului fără a reduce elasticitatea nervurilor și striațiilor. Un lucru care merită menționat este acuratețea design-ului, deoarece întâlnim cârlige cu cornișor torsadat care eliberează rapid zona profilului, acordând șoferului control maxim asupra mașinii. Joncțiunile rotunjite la colț îmbunătățesc curgerea apei și umiditatea.

Anvelopa Goodyear ULTRA GRIP + SUV MS 255/65R17 110T – cele mai bune anvelope de iarna

Anvelopa Goodyear ULTRA GRIP

Anvelopa-Goodyear-ULTRA-GRIP-SUV-MS-255.webp
 • Indice viteza: T
 • Clasa eficienta consum: C
 • Clasa aderenta pe suprafete umede: C

Cei de la GOODYEAR au venit cu îmbunătățiri față de actualele lor modele de pe piață, oferind performanțe superioare de tracțiune pe drumuri umede și uscate și o rezistență îmbunătățită la rulare.

Caracteristici:

 • Indicele de zgomot este B;
 • Clasa de aderență pe suprafețe umede este C;
 • Clasa de eficiență consum este C;
 • Încărcarea maximă admisă pe o roată este de 1060 kg;
 • Indicele de viteză este T.

De ce anvelopele specializate sunt mai bune decât anvelopele all-season?

Anvelopele all-season se mai numesc și anvelope mixte, all year sau tot-sezon. Acestea sunt confecționate cu scopul de a putea fi folosite atât vara, când carosabilul este uscat și umed, cât și iarna, când carosabilul este acoperit de zăpadă și gheață.  Ele se adresează, în mod special, șoferilor care nu conduc foarte mult sau nu întâmpină condiții dificile de iarnă.

În schimb, cele specializate oferă performanță maximă în sezonul pentru care au fost concepute. Vremea este cel mai imprevizibil factor și acest lucru te poate pune într-o situație neplăcută, neavând cauciucurile potrivite condițiilor meteo. Astfel că, optând pentru anvelopele de iarnă nu îți este îngreunată deplasarea și, în același timp, poți conduce în siguranță atunci când partea carosabilă a drumului este acoperită de gheață sau zăpadă.

top cele mai bune anvelope de iarna 2023
top cele mai bune anvelope de iarna 2023

De ce trebuie schimbate anvelopele de vară cu anvelopele de iarnă?

Măcar o dată te-ai întrebat de ce este necesar să schimbi anvelopele de la un sezon la altul. Ei bine, anvelopele de iarnă și cele de vară sunt diferite din multe puncte de vedere, pornind de la materialul din care sunt concepute, până la design-ul acestora. Ambele criterii ne arată diferite cerințe pentru cele două anotimpuri.

Având în vedere materialul lor, anvelopele de vară au nevoie de o compoziţie mai dură, care să asigure un suport bun în condiţiile temperaturii ridicate de la nivelul asfaltului. În timp ce pentru iarnă, dimpotrivă, compoziţia materialului anvelopei trebuie să fie una moale, care să-şi păstreze elasticitatea şi aderenţa la temperaturi scăzute.

În ceea ce privește design-ul anvelopei, cele de iarnă au, de obicei, un profil în V, cu șanțuri adânci care să se înfigă în zăpadă, dar şi cu numeroase lamele în Y care să se „agaţe” corespunzător de fiecare denivelare din gheaţă.

de ce sa schimbi anvelopele de vara cu cele de iarna

Concluzie

Dacă locuiești sau conduci într-o zonă în care condițiile meteo nu sunt extraordinare sau nu reprezintă provocări pentru șoferi, atunci poți opta pentru anvelopele all-season. În caz contrar, pentru siguranța ta, dar și a celor din jur, îți recomandăm să investești într-un set de anvelope specializate de calitate, pentru a evita accidentele de circulație. Însă indiferent de anvelopele pe care le cumperi, trebuie să fii sigur că sunt umflate destul, să verifici presiunea din roți.

Distribuie articolul unui prieten
Vlad.F
Vlad.F

Vlad este pasionat de tot ce înseamnă industria auto. Scrie despre taxe și impozite, despre instrumente pentru pasionații auto, dar și despre autoturisme în mod general.

Articles: 98