Top 4 cele mai Bune Anvelope All Season

Distribuie articolul unui prieten

Cei mai mulți șoferi sunt nevoiți de două ori pe an să facă câte un drum pe la service sau pe la vulcanizare pentru a-și schimba anvelopele de iarnă cu cele de vară și invers. Această bătaie de cap poate fi rezolvată foarte ușor cu ajutorul anvelopelor all season.
Gurile rele vor spune că nu sunt bune și că nu sunt nici legale în România. Totuși RAR-ul lămurește situația și precizează că denumirea comercială ”all seasons” folosită de producătorii de anvelope, chiar dacă nu are un corespondent în legislația națională a României, nu face aceste anvelope ilegale.

Indiferent care este denumirea comercială a unui pneu, dacă acesta este inscripționat cu literele M şi S (însemnând mud and snow), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, el îndeplinește cerințele de utilizare în condiţiile specifice de iarnă prevăzute în legislația rutieră națională.

Așadar, să lăsăm vorba și hai să vedem care sunt cele mai bune anvelope all seasons disponibile pe piață.

Obține un raport ca să eviți afacerile proaste, ca să vinzi mai rapid, sau ca să afli dacă mașina ta este sigur de condus.

Află istoricul mașinii!

Care sunt cele mai bune anvelope all season din România?

Anvelopele All Season Michelin Crossclimate

Anvelopele All Season Michelin Crossclimate

 • Indice viteza H
 • Clasa eficienta consum C
 • Clasa aderenta pe suprafete umede B

Una dintre cele mai bune mărci de anvelope all season este distribuită de către Michelin și este a doua cea mai vândută din lume din această categorie. Anvelopa CrossClimate poate fi echipată la orice mașină, fie ea SUV, sport, mașină de familie, etc.

Cele mai bune anvelope all season 195/65 R15 Michelin Crossclimate dispun de un indice de viteză H astfel că poate rula cu până la 210 km/h în condiții care asigură siguranța, poate încărca maxim 615 kg pe roată, se încadrează în clasa de eficiență consum C, este aderentă pe suprafețe umede și zgomotul pe care îl face este insesizabil, indicele de zgomot al anvelopei fiind 1 (silențios).

Acest model de anvelopă poate fi achiziționată de pe eMag la prețul de 47499 lei/buc.

Pe eMag sunt disponibile și alte dimensiuni.

Anvelopele All SeasonContact Continental

Anvelopa all season CONTINENTAL AllSeasonContact

Anvelopa all season CONTINENTAL AllSeasonContact 205/55R16 91H
 • Indice viteza H
 • Clasa eficienta consum C
 • Clasa aderenta pe suprafete umede B

Calitatea anvelopelor Continental nu poate fi pusă la îndoială, compania oferind pe piață modele diverse și calitative ale produselor pe care le distribuie. Când vine vorba de anvelope all season, Continental se remarcă prin AllSeasonContact.

Modelul AllSeasonContact 205/55 R16 este destinat autoturismelorcu o sarcină pe roată până la 615 kg pe roată, poate rula cu 210 km/h în condiții de siguranță, clasa de eficiență consum este C, cea de aderență pe suprafețe umede este B și indicele de zgomot atinge nivelul 2 (moderat).

Prețul acestui model de anvelopă Continental AllSeasonContact este de 44199 lei.

Pe eMag sunt disponibile și alte dimensiuni.

Anvelopele All Season Goodyear Vector

Anvelopele All Season Goodyear Vector

Anvelopa-All-Season-Goodyear.webp
 • Indice viteza V
 • Clasa eficienta consum C
 • Clasa aderenta pe suprafete umede B

Testate în ultimii 5 ani de reviste auto de top, și clasat pe primele locuri, anvelopele all season de la Goodyear promit calitate și performanțe superioare.

Anvelopa All Season Goodyear 195/65 R15 este destinată tuturor autoturismelor, și  permite 615 kg per roată, poate rula cu 210 km/h asigurând siguranța, se încadrează în clasa de consum C, dispune de clasa B pe suprafețe umede și are un nivel de zgomot moderat.

Datorită calității produselor și popularității brandului, anvelopa All Season Goodyear Vector poate atinge prețul de 318 lei.  

Pe eMag sunt disponibile și alte dimensiuni.

Anvelopele All Season NOKIAN SEASONPROOF

Anvelopele All Season NOKIAN SEASONPROOF

Anvelopele-All-Season-NOKIAN-SEASONPROOF.webp
 • Indice viteza H
 • Clasa eficienta consum C
 • Clasa aderenta pe suprafete umede B

Al patrulea cel mai de încredere producător de anvelope all season este NOKIAN.

Anvelopa all season NOKIAN SEASONPROOF poate fi comandată inclusiv în dimensiunile 195/65 R15 sau 205/55 R16, poate rula cu 210 km/h în siguranță, are capacitatea de a susține 615 kg/roată, se încadrează în clasa C de consum și aparține clasei B atunci când vorbim despre aderența pe suprafețe umede. Anvelopa All Season Nokian SeasonProof poate fi achiziționată la prețul de 31400 lei.

Pe eMag sunt disponibile și alte dimensiuni.

Avantajele anvelopelor all season

Dacă încă te gândești dacă să-ți echipezi mașina cu anvelope all seasons, mai jos ai o serie de avantaje:

 • eliminarea rutinei bianuală de schimbare a roților;
 • evitarea deteriorărilor care pot apărea din cauza schimbării roților;
 • se cumpără un singur set, nu e nevoie să depozitezi un al doilea set;
 • manevrabilitatea automobilului este optimă atât în condiții de vreme caldă cât și rece;
 • nu vei fi luat pe nepregătite de ninsoare.

Dezavantajele anvelopelor all season

Dar, cum nu există lucru fără de cusur, și anvelopele all season au dezavantajele lor, după cum urmează:

 • pot avea performanțe scăzute pe polei sau zăpadă;
 • se pot uza rapid datorită utilizării continue;
 • necesită înlocuire mai deasă, traducându-se într-un cost mai ridicat.

Când se schimbă anvelopele all season?

Dat fiind faptul că anvelopele all season sunt folosite indifferent de sezon, ai crede că acestea se vor uza foarte rapid. Această uzură nu înseamnă că anvelopele all season se schimbă odată la doi ani.

Experiența utilizatorilor de anvelope all season arată că pot merge fără griji cu acest tip de cauciucuri între 43.000 – 78.000 km fără a fi nevoiți să le schimbe. Asta înseamnă o perioadă de aproximativ 3-4 ani de utilizare, în condiții normale. Există și cazuri în care conducătorii auto au rulat cu aceleași anvelope peste 100.000 km, dar aceste cazuri sunt mai puțin întâlnite și nerecomandate din motive de siguranță.

Ca termen de comparație, anvelopele de vară și anvelopele de iarnă folosite împreună au o durată de viață de minim 5-6 ani și maxim 10 ani.

Să recapitulăm! Cele mai bune anvelope all season sunt Michelin CrossClimate, Continental AllSeasonContact, Goodyear Vector și Nokian SeasonProof. Modelele enumerate se pliază pentru toate condițiile specific celor 4 anotimpuri. Însă, pentru cazurile extreme precum înzăpeziri, inundații (care crează cantități de noroi ridicate), etc, se recomandă echiparea cu anvelope specifice sezonului (cald sau rece).

Distribuie articolul unui prieten