Legea PROMULGATĂ care va închide definitiv porțile samsarilor: Transparență totală în vânzarea mașinilor

Distribuie articolul unui prieten

O veste proaspătă și promițătoare a sosit în atenția noastră astăzi, odată cu semnarea unui important proiect de lege de către președintele țării. Acest proiect se concentrează asupra implementării unui registru electronic al istoricului vehiculelor rutiere înmatriculate în România (RAR-Auto Pass), care va fi înființat și gestionat de către Registrul Auto Român (RAR).

Obține un raport ca să eviți afacerile proaste, ca să vinzi mai rapid, sau ca să afli dacă mașina ta este sigur de condus.

Află istoricul mașinii!

Dar hai să privim dincolo de aspectele tehnice și să ne concentrăm asupra impactului pe care această lege îl va avea asupra luptei împotriva samsarilor necinstiți și a practicilor ilegale în vânzarea de mașini mici. Prin intermediul acestui nou sistem, fiecare vânzător de mașini va fi obligat să furnizeze cumpărătorului un certificat oficial, obținut de la RAR, care va conține o serie de informații esențiale despre mașina respectivă. Aceste informații, preluate din registrul menționat, vor include în mod special numărul de kilometri parcurși de vehicul și eventualele implicate în accidente grave.

Această măsură de transparență și responsabilitate este menită să protejeze și să ofere cumpărătorilor un grad înalt de încredere în procesul de achiziție a unei mașini. Astfel, ei vor putea lua decizii în cunoștință de cauză și vor fi feriți de posibilitatea de a fi înșelați de samsarii, care încearcă să profite de lipsa de informații clare și corecte.

Această inițiativă guvernamentală reprezintă un pas semnificativ în direcția unei piețe auto corecte și transparente în România. Prin implementarea acestui registru electronic, se deschide calea către un mediu în care cetățenii noștri să poată avea încredere în tranzacțiile de vânzare-cumpărare, iar samsarii să fie înlăturați treptat.

Avem toate motivele să credem că această lege va avea un impact pozitiv asupra societății noastre, aducând beneficii semnificative tuturor celor implicați în procesul de achiziție și vânzare a mașinilor.

Distribuie articolul unui prieten
Vlad.F
Vlad.F

Vlad este pasionat de tot ce înseamnă industria auto. Scrie despre taxe și impozite, despre instrumente pentru pasionații auto, dar și despre autoturisme în mod general.

Articles: 101