5 Reguli în Alegerea unui Service Auto pentru Camioane pe care Trebuie să le Știi!

Distribuie articolul unui prieten

Chiar dacă cineva nu are experiență acumulată la service-uri poate să facă o alegere înțeleaptă în găsirea unui service de calitate. Tot ce trebuie să facă este să se documenteze puțin înainte să se orienteze greșit.

Cuprins

Obține un raport ca să eviți afacerile proaste, ca să vinzi mai rapid, sau ca să afli dacă mașina ta este sigur de condus.

Află istoricul mașinii!

Chiar dacă plecăm de la ideea că toate service-urile își fac treaba corect, este posibil să ne dăm seama că totuși sunt și excepții și este bine să evităm surprizele neplăcute.

5 reguli în alegerea unui service auto pentru camioane

Din punctul nostru de vedere dacă ne rezumam la doar 5 puncte importante în alegerea unui service, deja ne asigurăm că eliminăm o mare parte din problemele care pot apărea. Să vedem deci care ar putea fi cele cinci reguli care ne pot scăpa de multe bătăi de cap ulterioare:

  • alege un service autorizat RAR;
  • dotarile service-ului;
  • piesele utilizate în reparații;
  • atenție la ce asigură garanția;
  • prețul nu e totul.

In mare, aceste cinci puncte, acoperă cele mai importante aspecte ce fac un service de încredere, la care merită să apelezi. Să vedem în detaliu, fiecare punct din această listă.

Service-ul autorizat RAR

Este bine de știut că certificatul RAR atestă competența acelui service în domeniul în care funcționează. Dacă service-ul este certificat pentru reparația sistemului de transmisie, atunci în mod sigur în domeniul respectiv are competențe și dreptul de a lucra.

Nici un service nu poate lucra într-un domeniu în care nu are certificarea competenței, decat illegal. În momentul în care alegem un service cu certificat RAR, știm că afacerea este legală și competențele acesteia sunt verificate.

Dotările

În funcție de ce tip de vehicul și defecțiune avem, service-ul are nevoie de unelte sau dotari speciale. Nu poți rezolva toate problemele cu o șurubelniță și o cheie franceză, în unele cazuri chiar sunt necesare diferite unelte specializate.

Dacă o firmă duce lipsă de dotari, este posibil ca reparația vehiculului să sufere întârzieri sau ce-i mai rău, să nu poată fi finalizată decât parțial.

Piesele utilizate în reparație

În general, fiecare service are un anumit tip de politică în legătură cu piesele. Unele firme lucrează doar cu piese auto de camioane din service, pentru că știu cu ce lucrează și își asumă responsabilitatea pentru calitatea acestora. În cazul unei defecțiuni, schimbă piesele cu probleme cu altele noi și rezolvă actele pentru garanție.

Alte firme, lucrează cu orice piesă aduce clientul dar în cazul unor defecțiuni nu își asumă responsabilitatea. Utilizarea unor piese de calitate slabă în reparație poate duce la defecțiuni serioase la scurt timp după reparație. Defecțiunile repetate ale pieselor din vehicul înseamnă costuri suplimentare în întreținerea vehiculului.

Garanția

Garanția pe manoperă nu asigură repararea gratuită dacă se strica o piesa adusă de proprietarul vehiculului, service-ul neavand obligativitatea să o schimbe gratuit dacă defecțiunea nu a fost cauzată de o eroare de montare. Este bine să ne documentam despre condițiile de aplicare ale garanției și să luăm o hotărâre bazându-ne pe informații clare.

Prețul nu e totul

Service-urile autorizate se confruntă deseori cu unele preconcepții din partea proprietarilor de vehicule și anume că ei sunt foarte scumpi față de mecanicii independenți care oferă reparații acasă. În mod sigur, chiar și un independent poate fi un bun profesionist, însă de cele mai multe ori nu oferă garanția pe care o dă un service autorizat.

Chiar și unele service-uri, lucrează la prețuri foarte mici în comparație cu altele și pot oferi servicii destul de bune în domeniul în care lucrează. Cu toate acestea, prețurile foarte mici pot fi un semnal de alarmă pentru cei care doresc calitate și siguranță.

Dacă prețul este foarte mic, e bine să revedem fiecare aspect din listă, dacă corespunde cerințelor amintite sau nu. În cazul în care unul sau mai multe aspecte nu corespund este mai bine să ne gândim de două ori înainte să facem o alegere greșită.

Distribuie articolul unui prieten