Cum găseți RCA Ieftin în România

Distribuie articolul unui prieten

Falimentul City Insurance și acum căderea Euroins au creat un vid în piața asigurărilor care au dus la creșterea rapidă a prețurilor. Așadar, interesul pentru RCA ieftin e mai crescut ca niciodată.

Cuprins

Obține un raport ca să eviți afacerile proaste, ca să vinzi mai rapid, sau ca să afli dacă mașina ta este sigur de condus.

Află istoricul mașinii!

Totuși e important să înțelegem că prețul RCA este influențat de mai mulți factori și rareori doi conducători auto vor primi exact același preț. Din această cauză nici nu vom pune liste de prețuri ci vom ordona asiguratorii în funcție de prețurile ascendente calculate pe câteva mașini.

RCA Ieftin criterii de calcul al prețului

Pentru stabilirea prețului asigurării RCA sunt luați în vedere mai mulți factori relevanți în calcularea tarifului pe care persoana trebuie să îl achite:

  1. Vârsta: discutăm aici despre vârsta persoanei care deține vehiculul. Explicația acestui criteriu este dată de faptul că șofatul este considerat a fi o aptitudine care se poate îmbunătăți în timp. Astfel, asiguratorii consideră că este firesc ca persoanele mai tinere care nu au acumulat experiență prea multă să fie nevoiți să plătească o sumă mai mare de bani pentru a compensa lipsa de experiență și riscul mai ridicat de a provoca un accident. 
  2. Numărul de conducători: să presupunem că într-o familie se achiziționează o mașină care va fi utilizată de cel puțin 3 membri ai acesteia: tata, mama și copilul major. Fiecare are un stil de a conduce diferit motiv pentru care și riscul de incidente este considerat mai ridicat. În astfel de cazuri, prețul unei asigurări RCA va fi mai ridicat.  
  3. Locația: prin locație se urmărește de fapt zona geografică în cadrul căreia vehiculul a fost înmatriculat. Astfel, conducătorii auto care au reședința în orașe în care riscul de incidente este mai ridicat, vor plăti un tarif mai mare în vederea achiziționării asigurării RCA decât persoanele aflate în județele care prezintă un grad de siguranță mai mare pe șosele. 
  4. Detaliile autovehicului: se acordă atenție detaliilor tehnice ale mașinii precum vechimea acesteia, puterea motorului, cilindre, pentru a se putea aproxima riscul pe care îl poate ridica în momentul rulării pe stradă. 
  5. Clasa Bonus-Malus: acest sistem reprezintă un adevărat avantaj pentru persoanele care nu s-au confruntat cu evenimente rutiere care să necesite asigurarea de răspundere civilă auto, ducând la un preț RCA mai ieftin. Numărul de accidente, amenzi, incidente, toate adaugă anumite costuri în plus asigurării RCA pentru șoferul care s-a confruntat cu astfel de evenimente neplăcute. Conducătorii auto care au un „istoric curat” beneficiază de un preț mai scăzut, dorindu-se ca prin clasa Bonus-Malus să se promoveze conceptul de „condus responsabil”. 
  6. Categorie socială: bugetarii, studenții, pensionarii, persoanele cu dizabilități sau șomerii pot beneficia de reduceri speciale care se aplică doar categoriilor de persoane din care fac parte. 

După cum se poate observa, costul asigurării RCA este influențat atât de comportamentul și istoricul în trafic al conducătorilor auto, cât și de anumiți factori de sine stătători care îi pot influența pe aceștia precum zona geografică, vârstă, etc.   

Top furnizori de RCA Ieftin

cotă de piață firme asigurări România

În 2022 Euroins oferea cel mai ieftin RCA și era lider pe piața asigurărilor de răspundere civilă obligatorie cu 31.04% cotă de piață. În 2023 piața se va transforma, iar în prezent ASIROM pare să ofere RCA-ul cu cele mai mici prețuri pentru o parte din configurațiile testate de noi. Citește în continuare și află beneficiile oferite de fiecare asigurator în parte. 

Asirom

ASIROM promite asigurare atât în România, cât și pe drumurile din afara țării, prin intermediul documentului internațional de asigurare Carte Verde (valabil în țările member SEE și pe teritoriul Confederației Elvețiene). 

ASIROM oferă către doritori opțiunea suplimentară de decontare directă – se aplică în cazul în care ești parte vătămată iar dauna poate fi rezolvată simplu și sigur. Totodată, în condițiile stabilite de lege, asigurarea RCA de la ASIROM acordă despăgubiri pentru pagube materiale, vătămări corporale sau deces. 

Pentru un preț exact, calculează RCA-ul aici pentru a vedea oferta personalizată de preț de la Asirom.

Groupama

Groupama oferă și ei posibilitatea achiziționării online a unei polițe de asigurări RCA. Doritorii au posibilitatea de a efectua o simulare inițial și, dacă sunt mulțumiți de ofertă, pot continua cu achiziția online, urmând ca documentul să fie primit pe email. 

Prin asigurarea RCA oferită de Groupama, sunt acoperite vătămările corporale sau decesul, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial, pagube materiale, pagubele reprezentând consecința lipsei de folosință a vehiculului avariat și sunt suportate cheltuielile de judecată efectuate de către persoana prejudiciată.

Groupama promite asigurare în România și în 44 din cele 47 de țări membre ale sistemului Carte Verde (excepție fac Rusia și Belarus). 

Pentru un preț exact, calculează RCA-ul aici pentru a vedea oferta personalizată de preț de la Groupama.

Omniasig

Omniasig oferă detalii referitoare la limitele monetare și teritoriale prevăzute în contractul de asigurare RCA. Când discutăm despre sume, compania oferă până la 6.070.000 euro pentru vătămări corporale și deces, respectiv 1.220.000 euro pentru pagube materiale. Limitele teritoriale sunt teritoriul României și țările membre ale sistemului „Carte Verde”, exceptând: Albania, Azerbaijan. Belarus, Iran, Maroc, Moldova, Macedonia, Rusia, Tunisia, Turcia și Ucraina.

Omniasig oferă posibilitatea de a adăuga opțiune de „decontare directă”, care se aplică doar în următoarele cazuri: accidentul auto s-a produs pe teritoriul României, vehiculele sunt înregistrate în România, prejudiciile sunt produse doar vehiculelor (se exclude vătămările corporale) și ambele părți implicate au asigurare RCA valabilă la data în care evenimentul a avut loc. 

Asigurarea RCA Omniasig acoperă: pagube produse ca urmare a lipsei de folosință a vehiculului avariat, pagube materiale, vătămări corporale sau deces (inclusiv pentru daune morale) și cheltuieli de judecată efectuate de persoana prejudiciată. 

Pentru un preț exact, calculează RCA-ul aici pentru a vedea oferta personalizată de preț de la Omniasig.

Allianz

Allianz pune la dispoziția doritorilor posibilitatea de a notifca dauna online sau telefonic. După efectuarea acestui lucru se va alege modalitatea de reparație: într-o unitate reparatoare parteneră sau în regie proprie, ulterior fiind realizată și despăgubirea daunelor. 

Notă: Nu am avut de-a face personal, dar mai mulți foști clienți au relatat că (cel puțin inspectorii) Allianz nu aprobă varianta de reparare în regie proprie. Nu știm dacă este o practică generalizată, dar dacă ați pățit asemenea situații cu Allianz sau alți asiguratori, scrieți-ne în comentarii.

Principalele acoperiri ale asigurării RCA de la Allianz sunt: pagube materiale, vătămări corporale sau deces. La fel ca în cazul celorlalți asiguratori menționați mai sus, și Allianz oferă opțiunea suplimentară de decontare directă. 

Pentru un preț exact, calculează RCA-ul aici pentru a vedea oferta personalizată de preț de la Allianz.

Concluzie RCA Ieftin

Subiectul RCA ieftin a devenit o problemă reală în ultimiii ani pentru șoferii români. Prețurile variază de la un asigurator la altul și de la o configurație la alta, iar din pricina marilor falimente și ale politicilor asiguratorilor și Autorității de Supraveghere Financiară, prețurile cresc.

Totuși, asigurarea RCA rămâne la fel de obligatorie pentru orice persoana fizică sau juridică care rulează cu un autoturism înmatriculat și înregistrat în România. Acum ai la dispoziție un top de RCA ieftin de la asiguratorii din România. Asigură-te că faci alegerea potrivită pentru tine. Pune siguranța pe primul loc.

Distribuie articolul unui prieten