Top 4 cele mai bune camere auto. De ce e esențială montarea unei camere auto?

Distribuie articolul unui prieten

În trafic te poți confrunta cu multe situații previzibile sau mai puțin previzibile. Pe parcursul școlii auto, șoferii în devenire sunt instruiți să fie vigilenți în trafic, să fie atenți la orice posibil pericol și să ia măsurile necesare pentru a-l evita. Cu toate acestea, există multe situații în trafic în care, dacă nu ai o dovadă filmată, este posibil să fii considerat vinovat chiar dacă dreptatea e de partea ta.

Obține un raport ca să eviți afacerile proaste, ca să vinzi mai rapid, sau ca să afli dacă mașina ta este sigur de condus.

Află istoricul mașinii!

Ce este o cameră auto?

Tot mai mare este numărul șoferilor care iau în considerare instalarea unei camere auto pentru mașina personală. Acest accesoriu auto constă într-o camera de mărime mica, amplasată de regulă pe bordul mașinii, care să surprindă în mod real evenimentele din trafic. Alți șoferi optează pentru o cameră de marșarier în principal pentru a avea o percepție cât mai apropiată de realitate în momentul în care parchează mașina dar și pentru a filma traficul din spatele mașinii.

De ce se montează camerele auto?

Există mai multe motive pentru care conducătorii auto decid să-și monteze o cameră auto. Ceea ce rămâne prioritar pentru toți este siguranța personală. Amintim de asemenea:

 • dovada nevinovăției în cazul unei situații mai puțin plăcute din trafic;
 • în caz de accidente, în care ai fost implicat sau la care ai fost doar martor, înregistrările de pe camerele auto oferă o privire reală asupra părților implicate și a gradului de vinovăție a fiecăreia;
 • insurance scammers – sau hoții de RCA – au început să apară tot mai multe persoane care cauzează mici accidente din proprie inițiativă pentru a te scoate vinovat, fiind astfel nevoit să le plătești asigurarea pentru mașina implicată în tamponare. Cu ajutorul camerei auto poți demasca intențiile „țeparului” și să demonstrezi că de fapt ai fost doar o victimă;
 • supraveghere în caz de furt – crezi sau nu, camerele video te ajută să-ți supraveghezi mașina și, în cazurile mai puțin plăcute, să identifici persoanele care ți-au vandalizat sau au avut intenția de a fura diverse părți ale mașinii, dacă nu mașina cu totul.

Ce tipuri de camere auto sunt pe piață?

Clienții își aleg camera auto în funcție de nevoile pe care le au. Pe piață sunt disponibile următoarele modele:

 • cameră video pe față;
 • cameră video pe spate (marșarier);
 • cameră video duală;
 • camera video de tip oglindă (filmează și în interior).

Stabilește care este motivul principal pentru care ai nevoie de o camera auto și asigură-te că faci alegerea cea mai bună!

Care sunt cele mai bune camere auto?

Nu știi ce cameră ți se potrivește? Nici o problemă! Am pregătit pentru tine mai jos o listă cu cele mai bune camere auto.

Camera auto Xiaomi 70mai 1S

Camera auto Xiaomi 70mai 1S

camera auto xiaomi 70mai 1s

312,99 Lei

 • Unghi larg de 130 grade
 • Modul noapte
 • Control vocal


Xiaomi 70mai 1S este una dintre cele mai bune camere auto, cu un scor de 4,43/5 stele și un preț satisfăcător de 31099 lei.

Produsul oferă următoarele beneficii:

 • un unghi larg de 130 de grade – reduce punctele oarbe și oferă o acoperire completă pe 3 benzi;
 • modul de noapte înregistrează videoclipuri HD chiar și pe întuneric;
 • opțiunea de „înregistrare de urgență” sesizează pericolele și salvează videoclipurile pentru dvs;
 • controlul vocal asigură o călătorie mai sigură;
 • controlul aplicațiilor vă permite vizionarea de imagini oricând și oriunde, în timp real;

Recenziile sunt majoritar pozitive, problemele întâmpinate fiind la comanda vocală și la declanșarea de urgență a înregistrării. Însă, toți cei care și-au exprimat opinia susțin faptul că raportul preț-calitate este unul justificat.

Cameră auto DVR Navitel R800

Cameră auto DVR Navitel R800

Camera Auto DVR Navitel R800

339,99 Lei

 • Unghi larg de 170 grade
 • Înregistrare automată la pornire
 • G-sensor pentru detectarea mișcării

Un alt dispozitiv ales de conducătorii auto este camera auto DVR Navitel R800. Utilizatorii au oferit acestui produs 4,46/5 stele, prețul fiind puțin mai ridicat, aceasta fiind 33999 lei.

Ce promite acest dispozitiv? Iată câteva dintre beneficii:

 • unghi larg de vizulaizare de 170 de grade, rezoluție video 1080 full HD și rezoluție a imaginii de 12 mpx;
 • operare în buclă continua: nu face pauze între fragmentele video;
 • înregistrare automată la pornirea motorului;
 • G-sensor pentru detectarea mișcării: înregistrează și stochează imagini importante de l alocul accidentului (în caz de accelerare bruscă, frânare sau coliziune).

În review-uri părerile sunt împărțițe. La majoritatea utilizatorilor nu au existat probleme cu camera auto decât după o perioadă de 1 an de utilizare. Alte probleme des întâlnite sunt amplasarea mufei de încărcare și la calitatea imaginii. Per total însă, produsul rămâne o alegere la îndemână pentru o mare parte din șoferi.

Camera auto DVR Duală Xiaomi 70mai A400

Camera auto DVR Duală Xiaomi 70mai A400

Camera auto DVR Duala Xiaomi 70mai A400

409,99 Lei

 • Unghi larg de 145 grade
 • Cameră foto de 3,6 MPX
 • Aplicație mobilă

O altă cameră din marca Xiaomi, de data această duală. Produsul se bucură de un scor de 4,45/5 stele, fiind taxat cu 37999 lei.

Benefciile oferite sunt:

 • camera foto de 3,6 mpx promite o calitate superioară a imaginilor atât pe timp de zi, cât și de noapte;
 • unghiul de acoperire este de 145 de grade, acoperind cel puțin 3 benzi de circulație;
 • înregistrarea în mod simultant și a cadrelor din fața vehiculului dar și a celor din spate oferă vizibilitate ridicată asupra pericolelor ce s-ar putea ivi;
 • aplicație mobilă pentru acces facil la videoclipuri;
 • supraveghere 24h pentru mașină, chiar și în momentul în care nu este pornită. În momentul în care aceasta este parcată și simte orice fel de mișcare, va înregistra automat un clip și va trimite o notificare pe aplicația mobile.

Utilizatorii produsului sunt mulțumiți de produs și consideră că raportul preț-calitate este unul correct. Problemele cu care o parte dintre aceștia s-au confruntat au avut legătură cu modalitatea de conectare la telefon și la bateria care are tendința să se descarce rapid. Aproape toți utilizatorii au fost uimiți de claritatea imaginilor surprinse de camera de filmat.

Camera auto smart Xiaomi 70mai Dash Cam Lite

Camera auto smart Xiaomi 70mai Dash Cam Lite

Camera auto smart Xiaomi 70mai Dash Cam Lite

469,00 Lei

 • Unghi larg de 130 grade
 • Rezoluție full HD
 • Monitorizare 24/7

Camera auto dispune de un unghi de filmare de 130 de grade, vedere de noapte îmbunătățită și rezoluție full HD. Oferă monitorizare 24/24h și, odată setată în parking mode, intră într-o stare de hibernare alimentată de bateria proprie, urmând ca la cele mai mici vibrații asupra mașinii să declanșeze filmarea de urgență. Filmările vor putea fi vizualizate înainte de a porni cu mașina la drum.

Produsul a obținut un scor de 4,44/5 stele și este vândut la un preț de 35899 lei.

Și în cazul acestui produs, review-urile sunt pozitive, existând totuși câteva cazuri de clienți care au întâmpinat probleme precum: imagini blurate, delay de 1-2 secunde la vizualizarea imaginilor pe telefon, sunete distorsionate. Mulți apreciază însă designul produsului și afirmă că acesta este în conformitate cu descrierea de pe site.

De ce ai nevoie de o cameră auto

Iată un exemplu de posibilă situație în care o camera auto te-ar putea scoate din belele. Tu te afli pe banda de lângă axul drumului. În acel moment apare un șofer de pe banda din stânga care dorește să se bage în fața ta pe a doua bandă dar nu se asigură înainte de a face acest lucru. Șoferul respectiv îți atinge partea din lateral față a mașinii iar vinovat vei fi tu pentru că nu ai păstrat distanța față de ceilalți participanți la trafic. O filmare care să ateste că tu ai respectat regulile de circulație ți-ar de mare ajutor în acel moment. Acesta este un caz ipotetic și minor, dar camera auto te ajută și în situații mai grave de atât.

Nu uita. Camera auto nu este obligatorie dar cu siguranță aduce beneficii șoferului care o are instalată. Utilizează topul din acest articol și alege-ți produsul care ți se potrivește. Știi și tu cum se spune, mai bine în siguranță decât cu păreri de rău.

Distribuie articolul unui prieten
Vlad.F
Vlad.F

Vlad este pasionat de tot ce înseamnă industria auto. Scrie despre taxe și impozite, despre instrumente pentru pasionații auto, dar și despre autoturisme în mod general.

Articles: 101