Ghid pentru Utilizarea Corectă a Aparatului Tahograf

Distribuie articolul unui prieten

Datorită problemelor pe partea de lanțuri de aprovizionare din ultimii ani, meseria de transportator auto a devenit din ce în ce mai ofertantă. Dar pentru a avea o viziune mai corectă asupra acestei meserii este necesar să înțelegem ce este aparatul tahograf și cum se utilizează acesta corect.

Cuprins

În cele din urmă, acest aparat „dictează” activitatea tuturor transportatorilor auto.

Obține un raport ca să eviți afacerile proaste, ca să vinzi mai rapid, sau ca să afli dacă mașina ta este sigur de condus.

Află istoricul mașinii!

Ce este aparatul tahograf?

Atunci când vorbim de transportul rutier, pentru a se asigura respecta condițiile de lucru, fiecare vehicul trebuie să fie dotat cu un tahograf. În sine, aparatul tahograf este un dispozitiv care nu face altceva decât să înregistreze viteza autovehiculului și kilometrii parcurși pe o durată determinată de timp.

De cele mai multe ori, aparatul tahograf monitorizează o perioadă de 24 de ore cu o memorie minimă de 365 de zile.

Aparat Tahograf Digital

Această monitorizare are scopul de a urmări ca un șofer al unui mijloc de transport auto să ia minimul de pauze necesare conducerii în siguranță, cât și să respecte viteza legală.

Utilizarea corectă a aparatului tahograf

Regulile pentru utilizarea aparatului tahograf variază în funcție de țară și de regulile specifice ale companiei de transport la care te-ai angajat. Cu toate acestea, există mai multe reguli comune ce se aplică în majoritatea cazurilor. Despre ele ne propunem să vorbim și noi în rândurile următoare.

Înainte de toate, trebuie să specificăm faptul că fiecare conducător de autoturisme de mari dimensiuni, așa cum sunt tirurile sau anumite autovehicule folosite pentru transportul persoanelor pe distanțe lungi, trebuie să dețină propriul card tahograf pe care să îl folosească în aparatul cu care autovehiculul este dotat.

Înregistrarea parametrilor va începe neapărat atunci când conducătorul pornește la drum, iar când ia o pauză sau când călătoria a luat sfârșit, înregistrarea trebuie să fie oprită.

Legile din fiecare țară impun în mod clar anumite perioade maxime de conducere precum și perioade de repaus. Acestea trebuie să fie respectate cu strictețe de către conducătorii auto. În caz contrar, nu numai că riscurile sunt foarte mari, iar atât conducătorul auto cât și ceilalți participanți la trafic ar putea de suferit, dar totodată legislația prevede amenzi deloc ușor de suportat.

În ceea ce privește înregistrările din aparatul tahograf, acestea trebuie verificate în mod regulat de către reprezentații companiei de transport sau, în anumite cazuri, de către un inspector autorizat. Dacă ai nevoie de servicii pentru tahografele folosite pentru autovehiculele companiei tale, verifică serviciile oferit de Verificare Tahografe la Paul Domnesti.

Sunt și situații în care aparatul tahograf nu funcționează corect, moment în care conducătorul se face obligat să anunțe compania de transport. Aceasta va lua toate măsurile necesare pentru a remedia problema. Cel mai adesea va fi necesară o vizită într-un service autorizat în efectuarea de reparații pentru aparatele tahografe. În astfel de situații îți recomandăm să ai în vedere service-ul menționat anterior.

De ce să ai în vedere repararea aparatului tahograf?

Sunt o mulțime de motive pentru care ar trebui să ai în vedere reparația aparatului tahograf în cazul în care acesta nu funcționează corect.

Înainte de toate, este important ca aparatul tahograf să funcționeze corect pentru a te asigura că toate înregistrările sunt corecte și mai ales complete. Este deosebit de important ca înregistrările să fie efectuate corect nu numai pentru compania de transport, cât mai ales pentru conducător. Doar în acest fel el poate demonstra că a respectat perioadele impuse de lege.

De asemenea, efectuarea reparațiile necesare este utilă și pentru a preveni amenzile sau alte sancțiuni ce pot fi oferite atunci când înregistrările nu sunt corecte.

Un aparat tahograf defect va duce în mod automat la întârzieri dar și la alte probleme în timpul transportului. Sigur nu îți dorești astfel de probleme, așa că ar trebui să iei în calcul remedierea tuturor problemelor ori de câte ori acestea apar.

Acestea fiind spuse, dacă aparatul tahograf are nevoie de reparații, este recomandat să contactezi un service autorizat care să se ocupe de reparația dispozitivului. Sunt service-uri specializate în repararea aparatelor tahograf, ce dispun atât de piese de schimb de bună calitate cât mai ales de personal calificat pentru a face toate reparațiile necesare.

Distribuie articolul unui prieten