Martorul de bord Portbagaj Deschis | Ce semnifică?

Distribuie articolul unui prieten

Portbagajul unei mașini poate fi asemănat cu un depozit în care sunt puse lucrurile necesare ce țin de întreținerea acesteia, cum ar fi roata de rezervă, stingător, cric, soluție de parbriz dar și lucruri de folosință personală. Acest spațiu, prin faptul că poate fi închis reprezintă o siguranță pentru șofer, iar atunci când în bordul mașinii se aprinde un martor de bord, precum martorul Portbagaj Deschis se aprinde apare nesiguranța că există posibilitatea ca în timpul mersului acesta se poate deschide iar lucrurile din interior se pot pierde în timpul deplasării.

Cuprins

Obține un raport ca să eviți afacerile proaste, ca să vinzi mai rapid, sau ca să afli dacă mașina ta este sigur de condus.

Află istoricul mașinii!

Ce este martorul portbagaj deschis?

Martorul Portbagaj Deschis este reprezentat printr-un simbol ce semnifică o mașină ce are portbagajul deschis. Acesta când se aprinde are culoarea roșie și indică faptul că portbagajul mașinii nu este închis corect sau există o defecțiune ce necesită intervenția mecanicului. În funcție de modelul mașinii pe care îl dețineți, acest indicator poate fi separat sau legat de luminile ce indică existența unei uși deschise.

În cazul în care acest indicator luminos se aprinde, este necesar, în prim plan, doar să verifici portbagajul dacă este închis corespunzător, apoi ușile în cazul în care martorul este legat și de circuitul acestora, urmând ca lumina indicatorului luminos să se stingă. Dacă nu se oprește după verificări însemna că existența o defecțiune la nivelul comutatorului care poate fi rupt sau să funcționeze defectuos. Depunerea murdăriei și a resturilor ce se depozitează în zona zăvorului poate să împiedice închiderea portbagajului. Pentru a preveni depozitarea acestor reziduri, verificați și curățați frecvent zona zăvorului. Martorul se mai poate prinde chiar și după ce îți speli mașina, apa pătrunde în broasca hayon-ului, acolo unde este swich-ul (componenta care dă comanda martorului din bord să se aprindă sau sa se stingă). Din cauza umezelii acesta se poate defecta iar indicatorul luminos rămâne permanent aprins sau nu o să mai funcționeze deloc.

Este important să rezolvați problema martorului Portbagaj Deschis?

Alături de obiectele ce pot cădea pe drum în timpul mersului, în cazul în care se deschide portbagajul, vă împiedică buna vizibilitate asupra a ceea ce se petrece în spatele dumneavoastră, dar și pătrunderea gazelor de eșapament, ce au un miros neplăcut în interiorul mașinii. În orice caz, problema acestui martor aprins nu reprezintă un lucru foarte grav, dar pentru siguranța șoferului, a pasagerilor și a celorlalți participanți la trafic este bine să o rezolvi într-un timp scurt.

Martorii din bordul undei mașini dețin câte o semnificație diferită, fiecare are câte un simbol diferit, iar când aceștia se aprind pot avea culori diferite, mai exact vede, galben sau roșu. Aceștia se clasifică în funcție de culoarea pe care o au atunci când se aprind, nu toți indică o problemă grave existente la nivelul vehiculului Este important să cunoști semnele pentru a putea lua măsuri imediate în cazul în care unul dintre cei care indică o problemă gravă se aprinde.

Ce indică martorii în funcție de culoarea pe care o arată?

Să începem mai întâi cu cei de culoare verde sau albastră după caz. Ei te anunță cu privire la statusul unei componente, de exemplu luminile de întâlnire sunt aprinse sau existența unei portiere deschise. Martorii de bord ce au culoarea galbenă sau portocalie indică funcționarea necorespunzătoare a unei piese/componente ce are nevoie de înlocuire. Acest tip de reparații/înlocuiri pot fi amânate pentru o perioadă scurtă de timp de câteva zile sau trebuie înlocuite urgent în funcție de problema semnalată. Într-un final îi avem prezenți și pe cei de culoare roșie, fiind cei mai importanți. Ei anunță o defecțiune gravă a mașinii ce nu poate fi amânată, necesitând o verificare imediată pentru a nu agrava sau provoca alte defecțiuni la nivelul vehiculului.

Știați că…

Pentru a vă spori curiozitatea și interesul în ceea ce privește funcționarea unei mașini și nu numai vă vom prezentare câteva aspecte pe care sigur nu le știai:

  • În caz de accident Airbag-ul are nevoie doar de 40 de milisecunde pentru a se umfla;
  • Aproximativ 95% din durata de viață a unei mașini ea stă parcată;
  • O mașină este construită din 30.000 piese diferite;
  • Sunt cele mai reciclate produse din lume;
  • O mașină de curse poate conduce printr-un tunel cu aproape 200 km/h cu „susul în jos”;

În cazul în care un șofer s-ar încumeta să ajungă pe Lună cu mașina, ar dura aproximativ 6 luni să ajungă acolo dacă ar conduce drept în sus, cu o viteză de 100km/h prin atmosferă;

  • Într-o mașină mică pot fi înghesuite 19 persoane;
  • În afara ariei de acoperire poți apăsa de 256 de ori pe telecomanda unei mașini, până când acest dispozitiv se va defecta.
Distribuie articolul unui prieten
Vlad.F
Vlad.F

Vlad este pasionat de tot ce înseamnă industria auto. Scrie despre taxe și impozite, despre instrumente pentru pasionații auto, dar și despre autoturisme în mod general.

Articles: 97