Începând cu antichitatea, femeile au preluat tot ce se putea din palmaresul bărbaților. Fie că vorbim despre culorile roz și roșu care erau inițial culori masculine, fie că vorbim despre pantaloni care erau considerați o piesă vestimentară scandaloasă pentru femei – până a venit Coco Chanel și a bătut cu pumnul în masă- ori că ne raportăm la domeniile de activitate, cert este ca egalitatea între sexe ia amploare cu cât înaintăm de la un Revelion la altul.
Cuprins
- 1. Emanciparea femeii în privința șofatului.
- 2. După ce se uită femeile când caută mașina perfectă?
- 3. Cele mai căutate și indicate modele pentru o doamnă/domnișoară.
Obține un raport ca să eviți afacerile proaste, ca să vinzi mai rapid, sau ca să afli dacă mașina ta este sigur de condus.
Află istoricul mașinii!
Prin urmare, nu putea rămâne feminizat ultimul dintre ultimele elemente ,,masculine” rămase, iar aici ne referim la, desigur, mașină.
Într-adevăr, este exclusă consolidarea acestui mijloc de transport ca a fi ceva aparținând exclusiv unei categorii de persoane, însă în prezentul articol vă voi prezenta ce înseamnă ,,mașina” pentru o femeie, care sunt punctele de interes când o domnișoară sau doamnă caută să își achiziționeze un astfel de mijloc de transport și care sunt actualele modele cele mai fiabile, vânate, finuțe, dar totodată sprintene.
1. Emanciparea femeii în privința șofatului.
Probabil ori ați auzit, ori ați citit ori chiar ați făcut diverse glume la adresa femeilor în privința șofatului. Incontestabil, majoritatea sunt chiar amuzante, dar sunt și adevărate?
Aici se naște polemica între cele două tabere, între bărbat și femeie. Se zice că femeile folosesc mai mult rațiunea, caz pentru care sunt mai predispuse prevenției unor întâmplări nefericite, pe când în cazul bărbaților ați putea observa că deși au mult mai multă grijă de autoturism și îi oferă tratamentul demn de un nou-născut, fragil și drăgălaș, prezintă un grad mai iridicat de risc la volan ( mai ales pasionații de NFS și F1).
Chiar dacă șofatul de către femei nu a fost niciodată interzis în România, recent acestea și-au deschis orizonturile și spre această posibilitate. Pe de o parte pentru că se promovează din ce în ce mai mult independența femeilor în societate și lipsa necesității unui bărbat care să aibă grijă de ele, dar și pentru că nu se mai pute atât de mult accent pe ,,curtare” și obiceiurile vechi: când era de datoria bărbatului să ia femeia de acasă și să o plimbe, să o scoată din din casă și să îi arate locuri noi cu speranța unei concluzii fericite.
În schimb, un ,,fun fact” istoric este în privința Arabiei Saudite, unde pana în 2018 nici nu intra în discuție ca o femeie să ocupe locul șoferului. Până atunci, acestea se deplasau cu șoferi angajați, dar lucrurile acum s-au schimbat, pe 5 iunie 2018 deja 10 femei obținându-și permisul de conducere.
Acum că am aruncat un ochi peste partea psihologică și istorică, este timpul să vedem care sunt criteriile unei femei la achiziționarea unui autoturism!
2. După ce se uită femeile când caută mașina perfectă?
Siguranță? Comfort? Spațiu de depozitare farduri? Care sunt criteriile standard ale unei doamne/domnișoare când își alege ,,caleașca”?
Este vorba de mașini de o clasă cât mai mică – clasica ,,broscuță”. Compactă, elegantă, sprintenă, mașinile de acest gen creează imaginea unei domnișoare puse la punct și firave, ca o ,,declarație de stil” am putea spune. De aceea aspectul mașinii comportă poate unul din cele mai cunoscute și importante criterii. În aceeași notă ne putem referi și la culoare, majoritatea dintre femei orientându-se către o mașină roșie/arămie/albă.
Un alt criteriu ar fi siguranța. Într-adevăr, mașina se alege în funcție de domeniul de activitate, căci nu vei folosi o mașină luxoasă tip sport când lucrezi ca pădurar, dar raportându-ne la persoanele de gen feminin, acestea sunt mai predispuse la necesitatea unor mașini de oraș.
Deci, cât de importantă e totuși siguranța în acest caz? Printr-o analiză comparativă, 36% dintre femei și doar 27% dintre bărbați aleg siguranța automobilului condus.
Totodată, femeile tind spre mașini ce funcționează cu benzină și mai nou, pe mașinile electrice sau mașinile hibrid. Mașinile pe benzină sunt, într-adevăr, mult mai finuțe și ușor de manevrat, potrivite pentru mediul citadin, consumând mai puțin, ideale pentru trafic, pe când cele diesel sunt puternice și am putea spune, ,,dure”.
3. Cele mai căutate și indicate modele pentru o doamnă/domnișoară.
Această secțiune o vom împărți în trei departamente: mașini ,,broscuță”, mașini sport și SUV-uri.
Mașini tip ,,broscuță” pentru femei:
- Smart Forfour
- Toyota Aygo
- Hyundai i10
- Citroen C1
- Dacia Spring
- Nissan Juke
- Fiat 500
- Renault Clio
- Honda Fit
- Mazda MX-5 Miata
Mașini sport pentru femei:
- Porsche Taycan
- Lotus Emira
- Toyota Supra
- Acura NSX Type S
- Lexus LC
- BMW Seria 8
- Bnetley Continental GT
- Toyota GR Supra
- Dodge Challenger SRT Demon
- Lamborghini Aventador Roadster
SUV-uri pentru femei:
- Hyundai Tucson
- Volvo XC40
- Toyota RAV4
- Nissan Murano
- Lexus RX350
- Honda CR-V
- Mazda CX-30
- KIA Soul
- Volkswagen Taos
- Jeep Patriot
După cum inflația nu ne ajută deloc în ultimul timp, am introdus și o categorie specială pentru cele mai ieftine, căutate și potrivite mașini pentru doamne în 2023 (vezi dacă este vreuna în top-ul mașina anului 2023):
Cele mai ieftine mașini pentru femei
- 1. Mini-cooper
- 2. Toyota Yaris
- 3. KIA Forte
- 4. Nissan Versa
- 5. Suzuki S Cross
- 6. KIA Rio
- 7. Hyundai IX20
- 8. Chevrolet Spark
- 9. Chevrolet Beat
- 10. Volkswagen Vento DSG
Fie că ești genul de femeie care preferă să fie mică și rapidă în trafic pe lângă monstruozitățile de mașini ale bărbaților (și să găsești loc de parcare mai ușor, desigur), fie că preferi să fii vizibilă în trafic și să nu treci neobservată de privirile admiratoare ale masculilor și invidiile celorlaltor femei, această clasificare s-ar putea să te ajute în ușurarea muncii pentru a găsi ,,mașina perfectă” ce îți va servi ca nou accesoriu pe carosabil!